Σπίτι & Διακόσμηση

Φενγκ Σούι: Τα 5 πράγματα που φέρνουν γρουσουζιά σε ένα σπίτι- Πετάξτε τα!

Το φένγκ σούι είναι μια πανάρχαιη μέθοδος της Κίνας που χρησιμοποιούταν προκειμένου να βρίσκουν οι άνθρωποι χώρους και οικόπεδα με καλή ενέργεια για να ζήσουν. Οι αρχαίοι Κινέζοι πίστευαν πως η κακή ενέργεια είναι η πηγή όλων των ασθενειών και της κακής τύχης των ανθρώπων. Στις μεταγενέστερες εποχές το φένγκ σούι εξελίχθηκε και βρήκε εφαρμογή και στα σπίτια των ανθρώπων.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως αν το εφαρμόσουν καλά μπορούν να αποφύγουν τις κακοτοπιές… Άλλοι πάλι θεωρούν πως όλα αυτά είναι απλά μια ιδεοληψία.

Όπως και να έχει η εφαρμογή του φένγκ σούι στο σπίτι δεν παύει να είναι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι. Ας δούμε λοιπόν τι προκαλεί κακή τύχη στο χώρο μας, σύμφωνα με τη θεωρία του:

-Ραγισμένα πιάτα και ποτήρια είναι άκρως επιβλαβή και πρέπει να πεταχτούν αμέσως. Πέρα από τον προφανή λόγο ότι μπορεί να μας τραυματίσουν σύμφωνα με το φενγκ σούι συμβολίζουν την ευημερία και την οικογένεια. Τρώγοντας και πίνοντας σε σπασμένα ή ραγισμένα πιάτα προσελκύετε προβλήματα και αποτυχίες στη ζωή σας.

-Πλαστικά λουλούδια, αποξηραμένα διακοσμητικά κλαδιά αλλά και φυτά που είναι μαραμένα πρέπει οπωσδήποτε να πεταχθούν. Θεωρείται πολύ κακή τύχη να έχετε αντικείμενα «πεθαμένα» στο σπίτι σας.

-Μπορεί κάποιοι να αγαπούν τους κάκτους αλλά σίγουρα δε γνωρίζουν πως τα φυτά με αγκάθια αποτελούν εξαιρετικά κακό φενγκ σούι και μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες γρουσουζιές. Από τη λίστα των φυτών αυτών εξαιρούνται τα τριαντάφυλλα.

-Τα παλαιά ημερολόγια πρέπει αμέσως να πεταχθούν. Σύμφωνα με την παράδοση οι παρελθοντικές ημερομηνίες όπως και όλες οι αναφορές στο παρελθόν φέρνουν γρουσουζιά και εμποδίζουν την εξέλιξή μας.

-Η είσοδος του σπιτιού παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο γιατί είναι η πύλη από την οποία εισβάλλει η όποια ενέργεια καλή και κακή μας περιβάλλει. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε ένα σπίτι είναι να είναι μαύρη η πόρτα! Τα καλύτερα χρώματα είναι το λευκό το απαλό γκρι. Οι ειδικοί του φένγκ σούι συμβουλεύουν να έχουμε στο χωλ ένα μικρό τραπεζάκι με λουλούδια πάνω του. Εκτός από χρηστικό είναι ένας τρόπος καλοσωρίσματος των θετικών πραγμάτων που επιζητούμε στη ζωή.

-Αν έχετε καθρέφτη που κοιτά στην κεντρική πόρτα του σπιτιού πρέπει να τον εξαφανίσετε αμέσως. Γενικά οι καθρέφτες θεωρούνται κακή τύχη για ένα σπίτι. Οι παραδόσεις λένε πως εγκλωβίζουν τις ψυχές! Στη βικτωριανή εποχή οι άνθρωποι συνήθιζαν να καλύπτουν με ένα σεντόνι τους καθρέφτες όταν πέθαινε κάποιος στο σπίτι για να μην εγκλωβιστεί η ψυχή του νεκρού εκεί…

Όλη η επικαιρότητα