Ελλάδα

Φονικές πυρκαγιές: Νέα αίτηση της Β. Φύτρου για τα ελικόπτερα στο Μάτι

Με νεά αίτησή της η Βαρβάρα Φύτρου, η οποία έχασε σύζυγο και δύο παιδιά στη φωτιά στο Μάτι, ζητεί να μάθει εάν υπήρχαν καθηλωμένα ελικόπτερα εκείνη τη μέρα.

Η αίτηση απευθύνεται στην Πυροσβεστική Υπηρεσίας, την Πολιτική Προστασία, τη Δικαιοσύνη και τα αρμόδια υπουργεία.

Η κ. Φύτρου ζητεί να δοθούν εξηγήσεις είτε για το που επιχειρούσαν τα ελικόπτερα είτε για το εάν βρίσκονταν καθηλωμένα στο έδαφος την ώρα της πυρκαγιάς.

Η αίτηση υποβλήθηκε δια του συνηγόρου της Βασίλη Καπερνάρου και μεταξύ άλλων επισημαίνεται σε αυτήν ότι την ώρα της μεγάλης πυρκαγιάς υπήρχαν στο έδαφος ελικόπτερα, τα οποία και δεν επιχείρησαν για την κατάσβεση, κάτι το οποίο πιθανόν να ήταν καθοριστικό για την έκβαση των πραγμάτων.

Υπενθυμίζεται πως η Βαρβάρα Φύτρου είχε υποβάλει μήνυση κατά επτά ατόμων αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Συγκεκριμένα, η μήνυση αφορά το δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον τέως επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, τους τέως αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον τέως αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Όλη η επικαιρότητα