Ηλεία

Φρίκη στην Ροβιάτα – Γέμισε νεκρά πρόβατα η παραλία

Ακούστε το άρθρο

ΞΕΒΡΑΣΤΗΚΑΝ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΓΚΟΥΡΛΕΣΑ – ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Νεκρά πρόβατα κατά μήκος της παραλίας Ροβιάτας του δήμου Ήλιδας, αντίκρισαν τη Δευτέρα κάτοικοι της περιοχής, τα οποία δεν ανήκουν σε κτηνοτρόφους της περιοχής, σύμφωνα με τους ίδιους.

Τουλάχιστον, 10 πρόβατα βρέθηκαν πνιγμένα στην παραλία της Ροβιάτας, τα περισσότερα μπροστά από την εκβολή του χειμάρρου Γκουρλέσα προς τη θάλασσα. Γύρω στα 5- 6 βρέθηκαν και στην παραλία των Σαβαλίων, ενώ τα νεκρά ζώα έχουν γίνει βορά σε αδέσποτα, πεινασμένα σκυλιά, τα οποία φτάνουν στην παραλία για να τραφούν!

Τα άτυχα ζώα είτε παρασύρθηκαν από τα νερά του χειμάρρου τις προηγούμενες μέρες που έβρεχε, είτε τα «έφερε» η θάλασσα από άλλη περιοχή, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να τα πέταξαν κάποιοι ήδη νεκρά.

Ο πρόεδρος της Ροβιάτας κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος ενημέρωσε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ήλιδας κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου για την περισυλλογή των νεκρών ζώων. Χθες επρόκειτο να μαζευτούν από μηχάνημα του δήμου, ωστόσο λόγω μιας βλάβης αυτό θα γίνει σήμερα:

«Ξεβράστηκαν περίπου 10 πρόβατα, μόνο στην παραλία Ροβιάτας. Βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας. Ενημέρωσα τον δήμο Ήλιδας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Χριστοφόρου και αύριο (σ.σ. σήμερα) θα έρθει μπουλντόζα για να τα μαζέψει από την παραλία.

Δεν είναι σύνηθες αυτό στην περιοχή μας. Πριν 2 – 3 χρόνια είχε ξεβραστεί μια αγελάδα. Τώρα, αν τα «έφερε» η θάλασσα από κάποιο άλλο σημείο ή ο χείμαρρος, αυτές τις μέρες με τις βροχές, δεν ξέρω. Μπορεί να τα παρέσυρε. Μπορεί να ψόφησαν και να τα πέταξαν. Δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά.

Πάντως, δεν έχουν το ειδικό «σκουλαρίκι» πάνω τους, που θα φαίνονταν κάποια στοιχεία. Τίποτα…», δήλωσε χθες, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Ν. Κωνσταντόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα