Κόσμος

Φρίκη στον Καναδά: Βρέθηκαν άλλοι 751 ανώνυμοι τάφοι παιδιών σε σχολείο για Ινδιάνους

Οι ηγέτες των Ινδιάνων της περιοχής δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν «ώσπου να βρεθούν όλα τα πτώματα – Σχεδόν έναν αιώνα λειτούργησε το συγκεκριμένο σχολείο, στο οποίο φοιτούσαν παιδιά αυτοχθόνων

Σοκ προκαλεί στον Καναδά η είδηση του εντοπισμού 751 ανώνυμων  τάφων , στους οποίους είχαν ταφεί παιδιά «χωρίς ταυτότητα». Οι ηγέτες των αυτόχθονων κατοίκων ανέφεραν ότι οι τάφοι εντοπίστηκαν σε σχολικό συγκρότημα όπου φοιτούσαν αυτόχθονες.  Όπως μεταδίδει το Associated Press, η συγκεκριμένη ανακάλυψη έρχεται ως συνέχεια του εντοπισμού ομαδικού τάφου με 251 παιδιά στα τέλη Μαϊου. Η Ομοσπονδία Κυρίαρχων Αυτόχθονων Εθνών έκανε λόγο για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

«Δεν θα σταματήσουμε εάν δεν βρούμε όλα τα πτώματα», τόνισε ο ηγέτης της Ομοσπονδίας Μπόμπι Κάμερον. Οι τάφοι χωρίς σήμανση ανακαλύφθηκαν στο Marieval Indian Residential School, το οποίο λειτούργησε για σχεδόν 100 χρόνια,  από το 1899 έως το 1997, περίπου 85 μίλια ανατολικά της Regina,  που είναι η πρωτεύουσα του Σασκάτσουαν. Στους τάφους  είχαν καταγραφεί αρχικά τα στοιχεία των παιδιών,  ωστόσο η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία που λειτούργησε το σχολείο αφαίρεσε τα ονόματά τους.  «Ο Πάπας πρέπει να απολογηθεί για ότι συνέβη», υποστήριξε ο υπεύθυνος του πανεπιστημίου των αυτοχθόνων  του Καναδά.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα