Αχαϊα

Φωτιά Αιγιάλεια: Βελτιωμένη η εικόνα στη Ζήρια – Αποχώρησαν τα εναέρια μέσα

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Άνω Ζήρια και κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα στην Αιγιάλεια.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο pelop.gr η Συντονίστρια Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Ευσταθία Γιαννιά η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, με μικροεστίες σε κάποια σημεία που αντιμετωπίζονται από τους άνδρες της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με την κυρία Ζανιά έχουν ήδη αποχωρήσει τα εναέρια μέσα, ενώ σε επιφυλακή παραμένει η Πυροσβεστική για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Ολοκληρώθηκε το Συντονιστικό Όργανο

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε το Συντονιστικό Όργανο υπό τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανο Κολοκούρη και τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Πολίτικής Προστασίας Χαράλαμπου Μπονάνου, του δημάρχου Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλου, της Συντονίστριας ΠΠ Ευσταθίας Γιαννιά και του διευθυντή ΠΠ της Περιφέρειας Νίκου Γυφτάκη.

Το μέτωπο της μεγάλης φωτιάς στην Ζήρια περιορίζεται στην Άνω Ζήρια και τον Προφήτη Ηλία και βαίνει προς οριοθέτηση, δηλαδή προς έλεγχο. Στο σημείο συνεχίζονται οι ρίψεις ποσοτήτων νερού από πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Στο Συντονιστικό συμμετείχε και ο Γενικό Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης.

Το Συντονιστικό έγινε στις Καμάρες (βενζινάδικο Μπαβιόλη) και συμμετείχαν ακόμα οι αντιπεριφερειάρχες Ανδρέας Φίλιας και Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, το ΕΚΑΒ, το Δασαρχείο και το Λιμενικό. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να αρχίσει η δ ‘ φάση του σχεδίου που προβλέπει την καταγραφή των ζημιών από τη Δημοτική Αστυνομία Αιγιάλειας.

5 αεροπλάνα, 7 ελικόπτερα και εκατοντάδες πυροσβέστες επιχειρούσαν στην περιοχή

Το πρωί επιχειρούσαν πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και επτά ελικόπτερα, μαζί με ισχυρές επίγειες δυνάμεις που αποτελούνται από 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, προσπαθώντας να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, ενώ αξίζει να σημειωθεί και η παρουσία εθελοντών πυροσβεστών και μηχανημάτων της αυτοδιοίκησης.

Πηγή: pelop.gr

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα