Ηλεία

Φωτιά Αρχαία Ολυμπία: Αποπνικτική ατμόσφαιρα στην πόλη του Πύργου- Χαμηλή η ποιότητα του αέρα

Ανάρτηση του προγνώστη στο facebook

Αποπνικτική ατμόσφαιρας λόγω καπνού σε πολλές περιοχές δυτικά της φωτιάς και στην πόλη του Πύργου.

Συνιστάται οι κάτοικοι να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Αν πρέπει να κυκλοφορήσετε έξω χρησιμοποιήστε μάσκα υψηλής προστασίας (N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5)

Χαμηλή η ποιότητα του αέρα για σήμερα λόγω των πυρκαγιών Χαμηλή είναι και σήμερα Πέμπτη, η ποιότητα του αέρα πάνω από τη χώρα μας και γενικότερα την Ανατολική Μεσόγειο, μετά τις φωτιές που ξέσπασαν σε όλη την Επικράτεια, ανάμεσά τους και η μεγάλη φωτιά της Ηλείας.

Μια δορυφορική εικόνα ορατού φάσματος που το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr επεξεργάστηκε νωρίς το πρωί, αποκαλύπτει τη μετεωρολογική κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Ένας μεγάλος αριθμός δασικών πυρκαγιών που βρίσκεται σε εξέλιξη, κυρίως σε Ελλάδα και Τουρκία, απελευθερώνει πολύ μεγάλες ποσότητες μικροσωματιδίων στον αέρα.

Ο καπνός παρασύρεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις εστίες των πυρκαγιών και φτάνει μέχρι τη Βόρεια Αφρική. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το meteo, υψηλή είναι και η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης πάνω από την περιοχή μας, η οποία συμβάλλει επίσης στη χαμηλή ποιότητα του αέρα.

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μικροσωματιδίων και της υγρασίας παρατηρείται υγρά αχλύς και ομίχλη. Σημαντική βελτίωση της ποιότητας του αέρα αναμένεται από την Παρασκευή με την ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων που θα απομακρύνουν μεγάλη ποσότητα ρύπων.

Όλη η επικαιρότητα