Ελλάδα

Φωτιά Αττική: Ειδοποίηση να εκκενωθούν οι Θρακομακεδόνες προς Αχαρνές

Ακούστε το άρθρο

Είναι η τρίτη φορά που μαίνεται φωτιά στη Βαρυμπόμπη τις τελευταίες ημέρες και τις προηγούμενες δύο η κατάσταση ξέφυγε, η πυρκαγιά δεν τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς και τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά.

Ειδικά την δεύτερη φορά, δηλαδή μόλις χθες, Πέμπτη 05.08.2021, η φωτιά που ξεκίνησε από τη Βαρυμπόμπη επεκτάθηκε προς Δροσοπηγή, Κρυονέρι, Ιπποκράτειο Πολιτεία και κατέληξε στις Αφίδνες, περνώντας ακόμη και την Εθνική Οδό!

Νέα μηνύματα του 112

Αρχικά στάλθηκε μήνυμα του 112 το οποίο ανέφερε πως «αν βρίσκεστε στην Βαρυμπόμπη, εκκενώστε τώρα προς Θρακομακεδόνες, Αχαρνές για λόγους ασφαλείας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Στην συνέχεια στάλθηκε και νέο μήνυμα, με το οποίο ζητείται η εκκένωση και των Θρακομακεδόνων, με τους κατοίκους να καλούνται να μετακινηθούν προς Αχαρνές.

Θρίλερ και με την φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το μέτωπο της πυρκαγιάς προς τον Άγιο Στέφανο το οποίο έχει εξαπλωθεί νότια και αφού καίει μέσα στον οικισμό Πευκόφυτο έχει φτάσει στις παρυφές της Σταμάτας.

Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς με τη βοήθεια και εναέριων μέσων που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού. Ταυτόχρονα η Αστυνομία απομακρύνει τον κόσμο από την περιοχή της πυρκαγιάς και τους οικισμούς που είχαν εκκενωθεί από νωρίς.

Όλη η επικαιρότητα