Αχαϊα

Φωτιά Ζήρια: -Έχουν καεί πάνω από 20 σπίτια – Στο νοσοκομείο της Πάτρας ένας εγκαυματίας

Τραγικές είναι οι στιγμές που βιώνει η περιοχή Ζήρια στην Αχαϊα με την φωτιά να καίει ανεξέλεγκτη και να έχει προκαλέσει ζημιές σε πολλά σπίτια.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τουλάχιστον 20 σπίτια εκτίμησε ότι έχουν καεί στη Ζήρια.

Μίλησε για αναζωπύρωση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει την προηγούμενη Δευτέρα με μια μικρή εστία που ξέφυγε πολύ γρήγορα. «Άργησαν να έρθουν τα πυροσβεστικά μέσα, εξαπλώθηκε παρά πολύ γρήγορα η φωτιά, πρόκειται για κατάφυτη και καταπράσινη περιοχή, έχει διανύσει η πυρκαγιά πάνω από 30 χιλιόμετρα, το δυτικό μέτωπο είναι σε εξέλιξη προς Πάτρα και το ανατολικό προς Λόγγο Ανατολικά του Αιγίου».

Είναι, δήλωσε ο κ. Ντίνος, τεράστιες οι ζημιές, βλέπω ένα τεράστιο σπίτι να καίγεται απόλυτη καταστροφή πάνω από 20 σπίτια καήκαν. «Πολλά σπίτια (κάηκαν)… Πέρασε μέσα από τον οικισμό, εκκενώθηκε γρήγορα. Το Λαμπίρι δεν φαίνεται από τον καπνό, καίγεται».

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή όπως είπε ότι πνέουν ισχυροί άνεμοι, τη στιγμή που όταν νυχτώσει τα εναέρια θα πάψουν να επιχειρούν.

Ένας εγκαυματίας και τρεις με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε από τη Ζήρια άνδρας εγκαυματίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά τις πρώτες βοήθειες που του προσφέρθηκαν, μεταφέρθηκε στην πλαστική χειρουργική του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας”.

Επίσης, τρεις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Αιγίου με αναπνευστικά.

Με πληροφορίες και από: tempo24.news

Όλη η επικαιρότητα