Κορινθία

Μάχη με τις φλόγες στις Κεχριές Κορινθίας: Πάνω από 32.000 στρέμματα η καμμένη γη

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στις Κεχριές, με τη φωτιά να συνεχίζεται για τρίτη ημέρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 300 πυροσβέστες με 86 οχήματα και 185 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Όπως επισημαίνουν οι πυροσβέστες, είναι συνεχείς οι αναζωπυρώσεις εστιών ακόμα και μέσα στην έκταση που έχει καεί, χωρίς να υπάρχει ανησυχία για επέκταση του πύρινου μετώπου και κίνδυνο κατοικημένων περιοχών.

Περισσότερα από 32.000 στρέμματα έγιναν στάχτη το βράδυ το περασμένης Παρασκεύης 

Την πρώτη εκτίμηση της καταστροφής στην Κορινθία, μετά τη χαρτογράφηση των καμμένων εκτάσεων με δορυφορικά δεδομένα δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών Κοπέρνικος.

Στον παρακάτω χάρτη διακρίνονται οι καμμένες εκτάσεις με κίτρινο χρώμα και με κόκκινα στίγματα οι ενεργές εστίες της πυρκαγιάς τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 24/07, οι οποίες σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι πλέον ελεγχόμενες.

Πέντε κοινότητες του δήμου Κορινθίων κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της φωτιάς, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου. Πρόκειται για τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη.

Όλη η επικαιρότητα