Ηλεία

Φωτιές στην Ηλεία: Οι έρευνες σε εξέλιξη..

Σοβαρή ανησυχία έχει προκαλέσει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία του κράτους το ντεμαράζ πυρκαγιών των τελευταίων ημερών στην Ηλεία, το οποίο στάθηκε αφορμή να βρεθεί στα μέρη μας η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος από την Αθήνα και να δημιουργηθεί ένα μικτό κλιμάκιο από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εμπρησμών της Πάτρας προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια των πυρκαγιών αυτών.

Η κατάσταση αυτές τις μέρες δείχνει να έχει βγει εκτός ελέγχου με τα συνεχή πύρινα μέτωπα, γεγονός που όπως τονίζει ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Υποστράτηγου Γιάννης Πετρούτσος προκαλεί έντονη ανησυχία. Οι υπηρεσίες εξετάζουν όλες τις παραμέτρους, λαμβάνουν καταθέσεις και προσπαθούν μέσω του προανακριτικού τους έργου να φτάσουν στην αιτία που ξεκίνησε όλα αυτά τα πύρινα μέτωπα. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις που να οδηγούν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Σύμφωνα με τον κ. Πετρούτσο, οι έρευνες έχουν εστιάσει σε συγκεκριμένα πράγματα, αλλά δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια ευτυχής κατάληξη. Έχουν ληφθεί ήδη αρκετές καταθέσεις διαφόρων ατόμων, δίχως να έχουν καταφέρει να εστιάσουν κάπου συγκεκριμένα. Όπως τονίζει και ο ίδιος, υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες για τις οποίες γίνεται προσπάθεια διασταύρωσής τους και αξιοποίησής τους. Τέλος, υποστήριξε πως η προανάκριση συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και όλες οι πληροφορίες αξιοποιούνται.

Όσον αφορά το μέτωπο στα Καλυβάκια, όλα δείχνουν πως αυτό ξεκίνησε από ανθρώπινη αμέλεια, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται ακόμα και συνεχίζονται οι προσπάθειες διασταύρωσης όλων των πληροφοριών.

Όλη η επικαιρότητα