Ελλάδα

Φόβοι για εκτίναξη των κρουσμάτων κορονοϊού στην Καβάλα

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται ήδη στην Καβάλα, μετά τον κόκκινο συναγερμό που σήμανε στην περιοχή για τα μαζικά κρούσματα κορονοϊού.

Μετά την ανακοίνωση των 24 νέων κρουσμάτων -προερχόμενα από εργαζόμενους που απασχολούνται σε επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος σε περιοχή του δήμου Παγγαίου- Καβάλας- τρία κλιμάκια του ΕΟΔΥ εγκαταστάθηκαν από νωρίς το πρωί, σε χώρο του Διοικητηρίου της αντιπεριφέρειας Καβάλας.

Εκεί, κάνουν διαγνωστικά τεστ στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών, των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, μέχρι αύριο θα γίνουν 140 διαγνωστικά τεστ στο σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται στην επιχείρηση. Μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων οι 24 εργαζόμενοι παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όταν αρχικά βρέθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων, η διεύθυνση της επιχείρησης ανέλαβε η ίδια το κόστος όλων των τεστ που έγιναν στους εργαζόμενους σε ιδιωτικό εργαστήριο της Καβάλας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου – Πούγγουρα, εξέφρασε την ικανοποίησή της από το γεγονός ότι ο ΕΟΔΥ κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς για να κάνει όλα τα απαραίτητα τεστ στους εργαζόμενους και τα συγγενικά τους πρόσωπα. «Είναι σημαντικό το γεγονός», τονίζει η κυρία Αντωνίου, «ότι από πολύ νωρίς ξεκίνησαν τα τεστ και η ιχνηλάτηση σε μία προσπάθεια να μην υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Όλη η επικαιρότητα