Ηλεία

Χάβαρι: Κόπηκαν λόγω επικινδυνότητας τα πεύκα της νησίδας

Διχασμένοι, ως προς το τι τελικά θα ήθελαν να γίνει, είναι οι κάτοικοι του Χαβαρίου.
Ακούστε το άρθρο

Διχασμένοι, ως προς το τι τελικά θα ήθελαν να γίνει, είναι οι κάτοικοι του Χαβαρίου, με αφορμή την προχθεσινή κοπή των 7 πεύκων στην νησίδα που υπάρχει σε δρόμο στο κέντρο του χωριού.

Εδώ και χρόνια κάποια από τα πεύκα είχαν «πάρει» επικίνδυνη κλίση και δεν ήταν λίγες οι καταγγελίες των κατοίκων και κυρίως των πολιτών που έχουν σπίτια ή καταστήματα εκατέρωθεν.

Μετά τις σχετικές αυτοψίες και αδειοδοτήσεις την Παρασκευή έγινε η κοπή των δέντρων και από εκείνη την στιγμή κάποιοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και κάποιοι άλλοι την δυσφορία τους, λέγοντας ότι ίσως θα μπορούσε να βρεθεί άλλη λύση.

Για το θέμα πάντως αυτό μίλησε στην εφ. «Πατρίς της Κυριακής» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Παναγιώτης Ρούνης, ο οποίος δήλωσε:

Κατόπιν χρόνιων αιτημάτων κατοίκων, κυρίως που διαμένουν εκατέρωθεν των πεύκων, τέθηκε θέμα στο Συμβούλιο Κοινότητας Χαβαρίου όσον αφορά τη διενέργεια αυτοψίας αρμόδιων υπηρεσιών για την κατάσταση των εν λόγω δέντρων. Διενεργήθηκε αυτοψία από το Τμήμα Πρασίνου και έγινε εισήγηση γεωπόνου, όπου έδινε βάση στην επικινδυνότητα λόγω απόκλισης από την κατακόρυφη και στις βλάβες του οδοστρώματος από τις ρίζες. Εν συνεχεία, προωθήθηκε το θέμα προς απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας. Έτσι με σχετική άδεια κοπής, πραγματοποιήθηκαν οι ανωτέρω εργασίες.

Οι ενέργειές μας ως Συμβούλιο Κοινότητας προάγουν την διασφάλιση του περιβάλλοντος με εθελοντικές δεντροφυτεύσεις σε χώρους της Κοινότητας και προγραμματισμό ακόμα νέων, όπως και στο συγκεκριμένο σημείο της νησίδας με διαμόρφωση και δεντροφύτευση νέων κατάλληλων δέντρων.

Έτσι ενεργούμε πάντα με προτεραιότητα στην ασφάλεια όλων μας και ακούγοντας τους ειδικούς, με αποτέλεσμα να έρχονται και οι αποφάσεις».

Όλη η επικαιρότητα