Ηλεία

Χάλκινο μετάλλιο ο Διονύσης Αδαμόπουλος στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα 2020

Ακούστε το άρθρο

«Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ήτανε ένα αποτέλεσμα πολλών ετών δουλειάς» τόνισε ο νεαρός Πυργιώτης

Εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά με τις γνώσεις του στα μαθηματικά, ο Διονύσης Αδαμόπουλος από τον Πύργο, που είναι πλέον φοιτητής.

Ο Διονύσης Αδαμόπουλος κατέκτησε ένα από τα τέσσερα χάλκινα μετάλλια της Ελλάδας (πήρε και δυο εύφημες μνείες) στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα 2020 (ΙΜΟ 2020).

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε virtual, λόγω κορωνοιού, στις 21 & 22 Σεπτεμβρίου στις χώρες των μαθητών με συντονισμό της IMO2020 από την Αγία Πετρούπολη (St. Petersburg).

Η εξαμελής ομάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας εντυπωσίασε με τις γνώσεις της στα μαθηματικά, σε έναν διαγωνισμό όπου συμμετείχαν 138 χώρες. Οι πρώτες πέντε σε βραβεία χώρες είναι η Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ, Κορέα και Ταϊλάνδη.

«Χαρούμενος για αυτή την επιτυχία»

Ο Διονύσης Αδαμόπουλος δήλωσε γι’ αυτή τη νέα επιτυχία του.

«Συμμετείχαμε στην διεθνή μαθηματική Ολυμπιάδα η οποία κανονικά θα γινότανε στη Ρωσία και στην Αγία Πετρούπολη, αλλά λόγω του κορωνοιού έγινε διαδικτυακά. Εγώ κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο και συνολικά συμμετείχαμε στον διαγωνισμό έξι παιδιά από την Ελλάδα και οι τέσσερις από μας κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Γενικά είμαι χαρούμενος για αυτή την επιτυχία και αξίζουν σε όλα τα παιδιά συγχαρητήρια που τα καταφέραμε. Ήταν δύσκολες και οι συνθήκες που είχαμε στον διαγωνισμό με την έννοια ότι ήμασταν με μάσκες στο χώρο, ενώ ήταν περίεργα και λίγο τα θέματα. Ωστόσο το γεγονός ότι καταφέραμε αυτή την επίδοση ήταν πολύ καλό. Εγώ προσωπικά ασχολούμαι με τα μαθηματικά πολλά χρόνια και ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ήτανε ένα αποτέλεσμα πολλών ετών δουλειάς».

Τα αποτελέσματα της Ελληνικής ομάδας στον διαγωνισμό.

Ο Διονύσης Αδαμόπουλος θα λάβει μέρος και στην Βαλκανιάδα, αρκεί βέβαια να το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

«Πρακτικά όλοι αυτοί οι διαγωνισμοί είμαι μαθητικοί, αλλά εγώ πλέον παρότι είμαι φοιτητής, έχει μείνει άλλος ένας διαγωνισμός, η Βαλκανιάδα, πού θα γίνει λογικά αρχές Νοέμβρη. Ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο λόγω κορωνοιού. Και η Βαλκανιάδα υποτίθεται ότι θα γινόταν στο εξωτερικό, μάλλον στη Γερμανία, όμως λόγω του κορωνοιού, αν τελικά γίνει, θα γίνει διαδικτυακά δηλαδή εξ αποστάσεως».

Όλη η επικαιρότητα