WEB tv Ηλεία

Χαμόγελα και αισιοδοξία για τους μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (pics/vid)

Αγιασμός με προσφορά εκπαιδευτικού υλικού από IOCC και ΜΚΟ «Αποστολή».

Την αλληλεγγύη τους προς τους πυρόπληκτους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας  και κυρίως προς τα παιδιά των περιοχών που η πύρινη λαίλαπα μετέτρεψε σε στάχτη και αποκαΐδια προσέφεραν ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός IOCC και η ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με μία συμβολική αλλά και ουσιαστική πρωτοβουλία.

Με αισιοδοξία και χαμόγελα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στα σχολεία του πυρόπληκτου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, όπου οι μικροί μαθητές γεύτηκαν τη χαρά μιας συμβολικής αλλά και ουσιαστικής  προσφοράς.

Μετά από αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, προσέφεραν εκπαιδευτικό υλικό σε όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Αρχαίας Ολυμπίας, Λάλα, Πελοπίου και Πλατάνου. Επιπλέον, προσέφεραν στους γονείς των μαθητών που προέρχονται από πυρόπληκτες Κοινότητες δωροεπιταγές των 50 ευρώ για την αγορά σχολικών ειδών.

Τα σχολικά είδη, μέσα σ’ ένα καλαίσθητο υφασμάτινο σακίδιο, προσφέρθηκαν αμέσως μετά την τελετή του Αγιασμού στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου προέστη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής.

Στον Αγιασμό των σχολικών μονάδων της έδρας του Δήμου παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Ηλείας κ.κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και Μιχάλης Κατρίνης, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Μαντάς, κ.α. Εκ μέρους του IOCC των ΗΠΑ παραβρέθηκε η συντονίστρια προσφορών κα Μπιλιάνα Μιχαήλοβιτς και η συντονίστρια των προγραμμάτων του IOCC στην Ελλάδα κα Δέσποινα Κατσιβελάκη, ενώ την ΜΚΟ «Αποστολή» εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής της κ. Κων/νος Δήμτσας. Παρούσα επίσης ήταν και η πρόεδρος του ΣΕΠΕ Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας κα Αντωνία Μπρη, μαζί με μέλη του Δ.Σ.

Γράμματα και ασφάλεια…

Στις ομιλίες που έγιναν κατά την τέλεση των αγιασμών κυριάρχησε το θέμα της απόκτησης της γνώσης αλλά κυρίως το θέμα της ασφαλούς διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών από τον κορωνοϊό.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας με παροιμίες προέτρεψε τα παιδιά να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και επιμονή στο θέμα του διαβάσματος και στην απόκτηση των γνώσεων κάνοντας χρήση της γνωστής λαϊκής ρήσης “άνθρωπος αγράμματος ξύλο απελέκητο”, επισημαίνοντας προς τους μαθητές των σχολείων πως αυτοί δεν ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία αφού γνωρίζουν πράγματα. Παράλληλα τους τόνισε πως θα πρέπει να εφαρμόζουν τα μέτρα που οι δάσκαλοί τους θα τους λένε.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη όλου του λαού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ευχαρίστησε τόσο τον IOCC όσο και την «Αποστολή» για την προσφορά τους αυτή, τονίζοντας ότι όταν οι άνθρωποι είναι μαζί, νιώθουν πάντα καλύτερα. Απευθυνόμενος στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, μαζί με τις ευχές του για μια καλή σχολική χρονιά, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, για να είναι το σχολείο ένα ασφαλές περιβάλλον και γρήγορα να επανέλθει στους προ της πανδημίας ρυθμούς

Ο βουλευτής της ΝΔ κ Ανδρέας Νικολακόπουλος εξέφρασε την επιθυμία του αυτή η χρονιά να είναι μία χρονιά ασφάλειας και κάλεσε τους μαθητές να τηρήσουν τα μέτρα, ενώ έκανε αναφορά και στην συμβολή του εμβολίου για την προστασία του ανθρώπινου οργανισμού από τον κορονοϊό. Επίσης μίλησε για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τις προσλήψεις 11.700 εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά.

Ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης έκανε αναφορά στο θέμα της προσφοράς της “Αποστολής” καθώς και του IOCC προς τους μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών, επεσήμανε ότι ξεκινάει μία χρονιά με αισιοδοξία και όνειρα για τα νέα παιδιά σε μία περιοχή που δεινοπάθησε με την πύρινη λαίλαπα του Αυγούστου, καθώς και ότι αναμένει την έμπρακτη στήριξη της πολιτείας, μέσα από ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής γιατί αυτά τα παιδιά θα πρέπει να δουν με αισιοδοξία το μέλλον τους.

Ο Γενικός Διευθυντής  της ΜΚΟ “Αποστολή” της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αναφέρθηκε στο έργο της ΜΚΟ που έχει ως στόχο την στήριξη όσους έχουν ανάγκη καθώς και στη συμβολή του Διεθνούς Οργανισμού IOCC στο να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο αυτό

Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας

Δωροεπιταγές για κάθε παιδί

Αμέσως μετά την προσφορά των σχολικών ειδών, στο προαύλιο του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αρχαίας Ολυμπίας, μοιράστηκαν οι δωροεπιταγές στους γονείς μαθητών από πυρόπληκτα χωριά.

Στις τελετές Αγιασμού των υπόλοιπων σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων του Δήμου παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Ρόη Αντωνοπούλου στο Πελόπιο, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρόπουλος στα σχολεία του Λάλα, όπου ως πυρόπληκτες Κοινότητες οι μαθητές τους έλαβαν αντίστοιχα τις προσφορές των σχολικών ειδών. Τέλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης παραβρέθηκε στις τελετές Αγιασμού στα σχολεία της Δίβρης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος στα σχολεία του Πανόπουλου.

Φωτογραφίες: Κων/νος Γκελντής

Όλη η επικαιρότητα