Ελλάδα

Χρήστος Παππάς: Σε πιθανούς συνεργούς του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής στρέφονται οι έρευνες

Ποινική έρευνα ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τυχόν εμπλοκή και άλλων προσώπων, πλην της 52χρονης γυναίκας που καταδικάστηκε ήδη σε φυλάκιση 30 μηνών, στην υπόθαλψη του φυγόποινου «υπαρχηγού» της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά.

Η Εισαγγελία διεξάγει προκαταρκτική εξέταση ώστε να ερευνηθεί αν η επί σειρά μηνών «εξαφάνιση» του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 ετών και 3 μηνών, Χρήστου Παππά, είχε συνδρομή από πρόσωπα που εξασφάλισαν στον «νούμερο 2» της εγκληματικής οργάνωσης, δυνατότητα να ξεφεύγει από τις Αρχές.

Αφορμή για την έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτέλεσαν κάποιες καταθέσεις μαρτύρων που δόθηκαν σε παρελθόντα χρόνο, στις οποίες φαίνεται να κατονομάζονται πρόσωπα που πιθανότατα βοήθησαν τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης να καλύπτει τα ίχνη και να διαφεύγει τη σύλληψη.

Από την πλευρά της, στην απολογία της η 52χρονη αρνήθηκε ότι υπέθαλπτε τον Χρήστο Παππά και υποστήριξε ότι η παραμονή του στο διαμέρισμα ήταν προσωρινή.

Το σχέδιο της Αντιτρομοκρατικής

Όπως τόνισε στην «Κ» κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στόχος προκειμένου να οδηγηθούν οι αρχές στα ίχνη του Χρήστου Παππά, ήταν να προσδιοριστούν τα άτομα που βρίσκονταν στο περιβάλλον του και ποια από αυτά θα μπορούσαν να τον έχουν κρύψει. Πρόσωπα δηλαδή με τα οποία ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής διατηρούσε επαφές στο παρελθόν και στο διάστημα από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα θα μπορούσαν να του έχουν παράσχει κρησφύγετο.

Το τελευταίο διάστημα οι αρχές κατέληξαν στην 52χρονη γυναίκα, με την οποία οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Παππάς διατηρούσε επαφές κατά το παρελθόν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ενημέρωσης ο εντοπισμός και η σύλληψη του Παππά ήταν προϊόν έρευνας και όχι αποτέλεσμα πληροφορίας που έφτασε στις αρχές το τελευταίο διάστημα. Ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πάντως επισημαίνουν ότι οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του φυγόποινου Παππά χάρη σε πληροφορία που έφτασε το τελευταίο διάστημα στις αρχές.

Το σπίτι στου Ζωγράφου τέθηκε υπό επιτήρηση από την Αντιτρομοκρατική. Σε αυτό το διάστημα ο Παππάς δεν εθεάθη να μπαινοβγαίνει απ’ αυτό.

Για να επιβεβαιώσουν οι αστυνομικοί ότι βρισκόταν πράγματι στο εσωτερικό του ερεύνησαν ακόμα και τα οικιακά απορρίμματα που έβγαζε η 52χρονη από το ισόγειο της 28ης Οκτωβρίου 24 στου Ζωγράφου.

Ο ίδιος αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι πράγματι ερευνήθηκαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Χρήστος Παππάς είχε βρει καταφύγιο στη Σερβία, την Αλβανία ή ακόμα και την Ιταλία, το Βέλγιο ή την Κύπρο, δίχως πάντως να προκύψουν αποτελέσματα.

Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι ορισμένες απ’ αυτές τις πληροφορίες διακινούνταν σκόπιμα από το περιβάλλον του Παππά προκειμένου να αποπροσανατολίζονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. πάντως άφηναν από την πρώτη στιγμή ανοικτό το ενδεχόμενο ο 58χρονος να έχει βρει καταφύγιο σε σπίτι στην Αθήνα.

Η εκτίμηση σήμερα είναι ότι από την πρώτη στιγμή ο Παππάς κατέφυγε στο συγκεκριμένο σπίτι. Ακόμα τα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποδίδουν τους ισχυρισμούς του Παππά ότι σκόπευε να παραδοθεί το επόμενο διάστημα στην προσπάθειά του να ελαφρύνει τη θέση της 52χρονης που τον φιλοξενούσε και διώκεται για υπόθαλψη εγκληματία.

Στην ισόγεια κατοικία της 28ης Οκτωβρίου βρέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής και δύο κινητά τηλέφωνα.

Πηγή: kathimerini.gr

Όλη η επικαιρότητα