Εκκλησία Ηλεία

«Χωρίς Ογκολογικό παραμένει το Γ.Ν Πύργου» – Το παράπονο του μητροπολίτη Γερμανού στην «Πατρίς»

Το παράπονό του ότι εδώ και ένα χρόνο δεν έχει εκδηλωθεί πολιτική βούληση για λειτουργία Ογκολογικού Ιατρείου στο Νοσοκομείο του Πύργου, τα πλήρη έξοδα λειτουργίας του οποίου είχε δεσμευτεί ότι θα κάλυπτε η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας,  εκφράζει μέσω της εφ. «Πατρίς» ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ.κ. Γερμανός, συγχαίροντας παράλληλα τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο από τον δήμο του οποίου ο δρ. Παναγιώτης Γκινόπουλος προσφέρει αφιλοκερδώς τις συμβουλευτικές του υπηρεσίες στους καρκινοπαθείς.

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που οι δήμαρχοι Πύργου και Πηνειού  Τάκης Αντωνακόπουλος και Ανδρέας Μαρίνος, με τη στήριξη του μητροπολίτη κ.κ. Γερμανού ανέλαβαν πρωτοβουλία για επαναλειτουργία Ογκολογικού Ιατρείου στο Νοσοκομείο Πύργου. Δυστυχώς η πρωτοβουλία τους δεν απέδωσε καρπούς.

Ο μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός σε δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» εκφράζει το παράπονό του για την άκαρπη εξέλιξη της πρωτοβουλίας.

Γερμανός: «Δυστυχώς…»

«Εγώ, ο δήμαρχος Πύργου και  ο δήμαρχος Πηνειού  αποφασίσαμε να φέρουμε στο Νοσοκομείο Πύργου  τον Δρ. Παναγιώτη  Γκινόπουλο, έναν εξέχοντα ιατρό, τ. διευθυντή κλινικής στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέα στην Πάτρα. Όλα έξοδα και ότι εξοπλισμό θα απαιτούνταν,  θα τα αναλάμβανε η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Με την παρουσία του διακεκριμένου επιστήμονα  στον Πύργο , δεν θα χρειάζονταν να μεταβαίνουν οι  καρκινοπαθείς μας στην Πάτρα για θεραπείες και άλλες ιατρικές υπηρεσίες.  Αυτό σημαίνει ότι καρκινοπαθείς μας θα αποφεύγουν έξοδα μετακίνησης από και προς την Πάτρα, γιατί ούτε την ταλαιπωρία της μετακίνησης μπορούν να υπομείνουν.  Δυστυχώς εδώ και ένα χρόνο τώρα  δεν έχει καταστεί δυνατό να γίνει αυτό. Το αίτημά μας δεν έχει γίνει δεκτό. Ακόμη περιμένουμε! Συγχαίρω και τους δύο δημάρχους τον Τάκη Αντωνακόπουλο και τον Ανδρέα Μαρίνο για το ενδιαφέρον τους αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη. Τουλάχιστον ο δήμαρχος Πηνειού ο Ανδρέας Μαρίνος  έχει κάνει στη Γαστούνη ειδικό ιατρείο όπου ο κ. Γκινόπουλος προσφέρει αφιλοκερδώς συμβουλευτικές υπηρεσίες στους καρκινοπαθείς. Και συγχαίρω τον δήμαρχο για την πρωτοβουλία αυτή. Κάθε Σάββατο ο δρ. Γκινόπουλος δέχεται καρκινοπαθείς και τους συμβουλεύει για τα επόμενα βήματα»

Όλη η επικαιρότητα