Ηλεία

Χωρίς προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Αμαλιάδα – Μάσκες, self και οι γονείς… στα κάγκελα!

Με μάσκες, αντισηπτικά,  αποστάσεις και τους γονείς… στα κάγκελα στην κυριολεξία όμως,  χτύπησε χθες  το πρώτο   κουδούνι στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αμαλιάδα και γενικότερα στον δήμο Ήλιδας!

Χωρίς προβλήματα, αλλά με την αμφιβολία «τι μέλλει γενέσθαι» λόγω πανδημίας, μαθητές και εκπαιδευτικοί «έλαβαν θέσεις» για την νέα σχολική χρονιά.

Από νωρίς το πρωί με τα self test στα χέρια, οι μαθητές προσέρχονταν στα σχολεία, με την τιμητική τους να έχουν όπως είθισται τα «πρωτάκια»!

Μέχρι την έναρξη των αγιασμών, οι εκπαιδευτικοί ενημέρωναν γονείς και μαθητές για τα μέτρα  ώστε από σήμερα να ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα.

Ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης βρέθηκε στους αγιασμούς του 1ου Νηπιαγωγείου, του 3ου Δημοτικού και του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας, όπου ευχήθηκε στους μαθητές καλή σχολική χρονιά, προτρέποντάς τους να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, ώστε να ξεπεραστεί η πανδημία.

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας ο διευθυντής κ. Αλέξης Γεωργόπουλος, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά, ζήτησε από την κ. Λυμπέρη να γίνει μια επέκταση – διευθέτηση του προαύλιου χώρου, με τον δήμαρχο Ήλιδας να απαντά ότι θα δει το θέμα.

Στο 1ο Γυμνάσιο, ο κ. Λυμπέρης δεσμεύτηκε ότι θα δρομολογηθεί η αποπεράτωση του γυμναστηρίου, που είχε πληγεί από τον σεισμό του 2008.

Όλη η επικαιρότητα