Ηλεία

Χωριά Ωλένης: Παγετός έφερε την καταστροφή

Οι παραγωγοί της Ωλένης εκπέμπουν SOS!

Aντιμέτωποι με τα καιρικά φαινόμενα για μία ακόμα φορά ήρθαν οι παραγωγοί του πρώην Δήμου Ωλένης και ειδικότερα των κοινοτήτων Σωπίου, Χειμαδιού, Καράτουλα, Μαγούλας κλπ και βρίσκονται ήδη σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση.

Ειδικότερα, ο παγετός που έπεσε τις δύο προηγούμενες ημέρες σε παρατεταμένη μορφή έπληξε σχεδόν σε απόλυτο βαθμό τις καλλιέργειες τους, οι οποίες μάλιστα βρίσκονταν σε περίοδο ιδιαίτερα ικανοποιητικής ανθοφορίας.

Όπως καταγγέλλουν οι αγρότες των παραπάνω περιοχών, καταστράφηκαν μεγάλες εκτάσεις σταφιδοκαλλιέργειας  και αμπελιών με αποτέλεσμα να πάει χαμένη η καλλιεργητική περίοδος.

Έχουν ζητήσει την άμεση αποστολή κλιμακίων του ΕΛΓΑ για τον έλεγχο των ζημιών, προχωρώντας σε αναγγελίες και δηλώνουν ότι η μόνη λύση στο πρόβλημα τους τώρα πια, είναι μια γενναία αποζημίωση από τον ασφαλιστικό τους οργανισμό.

Οι ίδιοι, θα επισκεφτούν τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο Πύργου και ειδικούς γεωπόνους, των οποίων τη συνδρομή θα ζητήσουν για την αντιμετώπιση ξαφνικού αυτού και σοβαρού προβλήματος.

Όλη η επικαιρότητα