Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Χ. Μπονάνος στην ΟΡΤ: «Ξεπεράσαμε σε εμβολιασμούς Ανατολική Αττική και Ηράκλειο»

Χαράλαμπος Μπονάνος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κος Χαράλαμπος Μπονάνος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΟΡΤ TV και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Παυλόπουλο, για την επόμενη μέρα στον τουρισμό της Δυτικής Ελλάδας, και όσον αφορά την βελτίωση που υπάρχει στα νούμερα του ιϊκού φορτίου και στα βήματα που γίνονται για τον εμβολιασμό των πολιτών των τριών νομών δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Περάσαμε πολύ δύσκολα και ιδιαίτερα θα έλεγα στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και τώρα τελευταία και στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας – η Ηλεία τα πήγε πιο καλά – αλλά καταφέραμε να ξεπεράσουμε αυτό το απαισιόδοξο επιδημιολογικό αποτύπωμα που είχαμε. Καταφέραμε να μειώσουμε το ιϊκό φορτίο, να μειώσουμε τα ενεργά κρούσματα, αφού από τα 380 έχουμε πέσει εδώ και δύο μέρες στα 230 στην περιοχή της Πάτρας.

Αλλά το σπουδαιότερο από όλα, που είναι και η μεγάλη μας ελπίδα, είναι ότι συνειδητοποιημένα οι περισσότεροι πολίτες συντάχτηκαν στην γραμμή του εμβολιασμού. Και σκεφτείτε το πόσο επιταχύναμε τους εμβολιασμούς, στο ότι πριν τις 15 Απριλίου ήμασταν τουλάχιστον 2.000 εμβολιασμούς πίσω από το Ηράκλειο και πολύ πιο πίσω από την Ανατολική Αττική και τώρα αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε τουλάχιστον 11.000 περισσότερους εμβολιασμούς από την Ανατολική Αττική που έχει και περισσότερο πληθυσμό και κατά 8.000 εμβολιασμούς από το Ηράκλειο που έχει τον ανάλογο πληθυσμό.

Άρα είναι μία κατάσταση που μας αφήνει αισιοδοξία, μας αφήνει ελπίδα, αλλά πρέπει κάθε βήμα Ελευθερίας που κάνουμε, να το κάνουμε με την ανάλογη υπευθυνότητα. Για αυτό τον λόγο θα έλεγα ότι είναι η ώρα να δείξουμε όλοι την υπευθυνότητα συντήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, προκειμένου να προχωρήσουμε με ασφάλεια στην επανεκκίνηση του τουρισμού.

Εμείς δείξαμε τα γρήγορα αντανακλαστικά μας, βρισκόμαστε κοντά σε όλους τους εμπλεκόμενους, έτσι ώστε από αυτή την δοκιμασία, η οποία πράγματι είναι μία συνεχόμενη δοκιμασία, να μπορέσουμε να βγούμε πιο δυνατοί και ενισχυμένοι».

Όλη η επικαιρότητα