Ζώα Ηλεία

Ως πότε θα πετάνε σκυλιά στο φράγμα Πηνειού;  

Ένα σκελετωμένο και φοβισμένο σκυλί που είχε εγκλωβιστεί στο φράγμα Πηνειού, διέσωσαν την Κυριακή το μεσημέρι τα μέλη της Φιλοζωικής Ένωσης Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας, με επικεφαλής την υπεύθυνη της Ένωσης κα Άρτεμις Δημητροπούλου.

Για μια ακόμη φορά, όπως ανέφεραν, ασυνείδητοι πέταξαν σκυλί στο φράγμα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει τρόπο να βγει. Ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν συχνά  με τα μέλη της Φιλοζωικής Ένωσης, να κάνουν έναν «αγώνα δρόμου» και πολλές φορές και περιπολίες για να εντοπίζουν τέτοια περιστατικά και να σώζουν τα άτυχα τετράποδα, που πολλά από αυτά παραμένουν μέρες χωρίς νερό και τροφή στο σημείο.

«Ακόμα μια φορά πέταξαν σκυλί, σκελετωμένο και φοβισμένο σ’ αυτό το φρικτό τάφο ζώων! Άλλο ένα έγκλημα. Φτάσαμε, κατεβήκαμε και την διασώσαμε! Ένα σκελετωμένο πλάσμα,  βασανισμένο. Ακόμα μια φορά ρισκάραμε τη ζωή μας, επειδή όλοι εγκληματούν και αδιαφορούν.

Ως πότε θα γίνεται αυτό το έγκλημα; Η Περιφέρεια, παρά τις επιστολές μας να φτιάξουν μια ράμπα ώστε να απεγκλωβίζονται, ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα. Αρμόδιες αρχές που είστε;…», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Δημητροπούλου.

Το σκυλί, που σώθηκε την Κυριακή, είναι θηλυκό και με τα λίγα μέσα που διαθέτει η Φιλοζωική Ένωση, θα φιλοξενηθεί μέχρι να βρεθεί ένα σπίτι να του προσφέρει αγάπη!

 

Όλη η επικαιρότητα