Ελλάδα

Όπου γης και πατρίς για το παιδί του – Ο αγώνας του Χρ. Σκέντζου για τον οκτώ μηνών γιο του

Ακούστε το άρθρο

Η γυναίκα του στην Λάρισα, άνεργη, με τα τέσσερα παιδιά του και ο ίδιος με τον μεγαλύτερο γιο του, τον Γιώργο γυρνά σε όλη την Ελλάδα με το βανάκι το οποίο έχει μετατρέψει σε σπίτι προκειμένου να κάνει εφήμερες δουλειές και να καταφέρει να βγάλει τα έξοδα που χρειάζονται για την εγχείρηση στην οποία πρέπει να υποβληθεί ο οκτώ μηνών γιος του ο οποίος από την μέρα της γέννησης του πάσχει από ατρησία πρωκτού!

Βλέπετε, η μοίρα για τον 31χρονο Χρήστο Σκέντζο, την 29χρονη σύζυγο του Όλγα και τα πέντε παιδάκια τους, τους έφερε αντιμέτωπους με προβλήματα όχι μόνο οικονομικά αλλά και υγείας.

Ο μικρότερος γιος του ζευγαριού, από την στιγμή που είδε το πρώτο φως διαγνώσθηκε με ατρησία πρωκτού και ήδη έχει υποβληθεί σε ένα χειρουργείο με το δεύτερο να είναι προγραμματισμένο για το τέλος του μήνα ενώ αν όλα πάνε καλά, θα χρειαστεί ένα ακόμα σε σύντομα χρονικό διάστημα.

Ο Χρήστος, πολλά χρόνια άνεργος, όπως και η γυναίκα του βγάζει κραυγή αγωνίας και με μοναδικό σύμμαχο ένα βαν το οποίο έχει μετατρέψει σε σπίτι, υπνοδωμάτιο αλλά και εργαλείο δουλειάς και τον μεγάλο γιο του, τον Γιώργο, μαζί, κυρίως για ψυχολογική υποστήριξη, περιπλανιέται σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας εφήμερες δουλειές όπως να πουλά μαρκαδόρους κλπ προκειμένου να βγάλει τα έξοδα του χειρουργείου.

Αυτή την εβδομάδα, ο Χρήστος με το Γιώργο βρέθηκαν στην Ηλεία, όμως σε λίγες μέρες θα φύγουν γιατί στην Λάρισα τους περιμένουν η Όλγα με τα άλλα τέσσερα μέλη της οικογένειας και συν τοις άλλοις, ο Γιώργος, μαθητής Γυμνασίου, πρέπει να γραφτεί και στο σχολείο με την ελπίδα να έχει ένα καλύτερο μέλλον όταν μεγαλώσει.

Ο Χρήστος Σκέντζος, με την αξιοπρέπεια που τον διακρίνει, ζητά μια χείρα βοηθείας στον Γολγοθά του  που ανεβαίνει ο ίδιος και η οικογένεια του και μέσω της εφ. «Πατρίς» απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει προκειμένου το οκτώ μηνών αγγελούδι του να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Στις 27 Σεπτέμβρη, ο μικρός θα κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο και λίγες ημέρες αργότερα θα υποβληθεί στην χειρουργική επέμβαση με την ελπίδα όλα να πάνε καλά και να μπορέσει μεγαλώνοντας να ζήσει και να χαρεί όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του.

Οι λογαριασμοί για όποιον συμπολίτη μας επιθυμεί να βοηθήσει τον Χρήστο και την οικογένειά του είναι οι εξής:

GR 8301106370000063760147049 (Εθνική)

GR 2201713130006313010418917 (Πειραιώς)

Όλη η επικαιρότητα