WEB tv Ηλεία

Ύστατο χαίρε στον Νίκο Γεωργίου – H τελευταία πράξη του δράματος… (Video)

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε χθες στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Λαστεΐκων, εκεί όπου με δάκρυα στα μάτια και πολλά αναπάντητα γιατί, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτισαν και συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία τον Αστυνόμο Β’ Νίκο Γεωργίου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, που τόσο άδικα και πρόωρα έχασε τη ζωή του το βράδυ της περασμένης Δευτέρας σε τροχαίο στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου βρισκόμενος εν ώρα υπηρεσίας.

Παράδειγμα οικογενειάρχη και στοργικού πατέρα δύο ανήλικων κοριτσιών, αστυνομικός με απαράμιλλο επαγγελματισμό, αυταπάρνηση, θάρρος και υψηλό φρόνιμα έφερε αποτελεσματική επιτυχία στις υπηρεσιακές του υποχρεώσεις.

Είχε τιμηθεί μάλιστα, με την ύψιστη ηθική αμοιβή, το Αριστείο Ανδραγαθία , καθώς πριν από χρόνια σε ειδική αποστολή , εξέθεσε την ζωή του σε μεγάλο κίνδυνο ένοπλης συμπλοκής κατά την διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε υπερβαίνοντας κατά πολύ την εκτέλεση του καλώς εννοούμενου υπηρεσιακού καθήκοντος.

Αυτός όμως ήταν ο Νίκος… Μαχητικός και παλικάρι που μπροστά στο καθήκον δεν λογάριασε τον κίνδυνο και δεν λύγιζε μπροστά στις σφαίρες, «λύγισε» όμως στην καρμανιόλα της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου, της οποίας πλέον, αποτελεί ένα ακόμα θύμα στη μακάβρια λίστα που τελειωμό δεν έχει.

Ο πόνος ανείπωτος την ώρα που συνάδελφοι του μετέφεραν τη σορό του κατά την έξοδο από τον ιερό ναό και δικυκλιστές συνόδεψαν την πομπή έως το κοιμητήριο με τραγικές φιγούρες τις πέντε γυναίκες της ζωής του, την σύζυγό του, τις δυο κόρες του, την μητέρα του και την αδερφή του.

Στην εξόδιο ακολουθία, την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας εκπροσώπησε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας Υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης, ενώ στεφάνι έστειλαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμανάλης και η Ελληνική Αστυνομία.

Ερωτήματα που ψάχνουν απαντήσεις

Τι συνέβη με το όχημα του Νίκου; Τι συνέβη με τον ίδιο τον Νίκο, έναν έμπειρο οδηγό και ευσυνείδητο επαγγελματία;

Τι έγινε τελικά και το υπηρεσιακό όχημα καρφώθηκε πίσω από το απορριμματοφόρο που κινείτο στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, κοντά στη διασταύρωση Βουνάργου και σε σημείο όπου ο δρόμος φωτιζόταν;

Είχε τελικά φώτα στο πίσω μέρος του το βαρύ όχημα του δήμου Πύργου;

Το υπηρεσιακό όχημα του Νίκου είχε φρένα; είχε αερόσακους; Σε τι κατάσταση ήταν τα λάστιχα;

Και γιατί η Ελληνική Αστυνομία εξακολουθεί να χρησιμοποίει παλαιάς τεχνολογίας οχήματα με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, χωρίς πολλές φορές να έχει γίνει καμία συντήρηση σε αυτά θέτοντας την ζωή των αστυνομικών σε ανυπολόγιστο κίνδυνο;

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. πάντως αναφέρουν ότι το όχημα που οδηγούσε ο 46χρονος αστυνομικός και αρκετά ακόμη οχήματα που χρησιμοποιούνται είναι σε πολύ κακή κατάσταση με φθαρμένα λάστιχα, προβληματικά φρένα, χωρίς αερόσακους κλπ.

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που βασανίζουν το μυαλό των περισσοτέρων από την στιγμή που έγινε γνωστή η τραγική είδηση και ακόμα ψάχνουν απαντήσεις…

Κανείς ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει τι συνέβη, κανείς ακόμα δεν μπορεί να το χωνέψει και για όλα αυτά τα ερωτήματα, οι αρμόδιοι πρέπει να δώσουν απαντήσεις.

«Η Πολιτεία πρέπει να κοιτάξει τον Έλληνα αστυνομικό»

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος με χθεσινές του δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ με την Πέλυ Μπεβούδα με αφορμή τον θάνατο του Νίκου Γεωργίου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί με τα παλαιά οχήματα και κάλεσε την Πολιτεία να στηρίξει τους Έλληνες Αστυνομικούς.

«Μια ακόμα μαύρη σελίδα για την Ελληνική Αστυνομία ενός άξιου και φιλότιμου συνάδελφου με μεγάλη προσφορά στο σώμα, κάτι που δείχνει και ο φάκελός του.

Πρόσφατα η ΕΛ.ΑΣ. πήρε έναν μεγάλο στόλο που τον έδωσε σε όλες τις Διευθύνσεις της χώρας. Από το 2010 και μετά και έως σήμερα ο στόλος της Ελληνικής Αστυνομίας σε ότι αφορά τα οχήματα ήταν σε μαύρο χάλι. Οχήματα τα οποία είχαν ξεπεράσει κατά πολύ την αντοχή τους παρ’ όλα αυτά όμως λόγω των περικοπών και των δαπανών στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ο στόλος είχε μείνει κατά πολύ πίσω. Τώρα δόθηκαν κάποια αυτοκίνητα όμως και πάλι δεν μπορούμε να πούμε ότι ο στόλος λειτουργεί όπως θα έπρεπε να λειτουργεί.

Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και γι’ αυτό ως Π.Ο.ΑΣ.Υ. ζητάμε από τους συναδέλφους μας να πράξουν βάσει του νομοθετικού πλέγματος. Το νομοθετικό πλέγμα αναφέρει ότι αυτός που έχει χρεωθεί το όχημα αν μετά τον έλεγχο που θα γίνει αυτό κριθεί ακατάλληλο, να μη το παραλάβει.

Ζητάμε από την Διοίκηση να μην πιέζει το προσωπικό γιατί εκτός από το προσωπικό που το οδηγά και τον συνεπιβάτη κινδυνεύει και ο απλός κόσμος.

Το καλό όχημα στην Ελληνική Αστυνομία το λένε «Πηνελόπη» γιατί έχει πολλούς μνηστήρες… Γιατί κάθε καλό και αξιόπιστο όχημα, θέλει να το οδηγάει ο κάθε αστυνομικός. Δυστυχώς σε όλα τα μεγέθη και όχι μόνο στον στόλο αλλά και στην εκπαίδευση, εάν ο συνάδελφος δεν βάλει από την τσέπη του και από τον οικογενειακό προϋπολογισμό του δεν μπορεί να προσφέρει. Σήμερα το φιλότιμο των ελλήνων αστυνομικών πάει μπροστά και είναι αυτό που κλείνει τις τρύπες στις υποχρεώσεις του κράτους.

Όλα τα κόμματα έχουν τονίσει ότι πρέπει να χαρακτηριστεί επικίνδυνο το επάγγελμα του αστυνομικού, κανέναν δεν το έχει πράξει νομοθετικά. Να ξέρουν όμως ότι την ιστορία την γράφουν οι παρόντες, τους απόντες δεν θα τους θυμάται κανείς.

Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας απέναντι στους πολίτες γιατί αυτό αγαπάμε και από εκεί και πέρα η Πολιτεία πρέπει να κοιτάξει τον Έλληνα αστυνομικό που τους έχει αφήσει έρμαια στα προβλήματά τους, με τον παλιό εξοπλισμό».

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα