Αχαϊα

∆ύο έγκυες µε covid γέννησαν στην Πάτρα – Κόντρα στην πανδημία πέτυχαν το θαύμα

Δύο θαύµατα συντελέστηκαν χθες στον «Αγιο Ανδρέα» και ειδικότερα στη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του νοσοκοµείου.

Η οµάδα γιατρών, µαιών και νοσηλευτών της Κλινικής χθες το βράδυ έφερε στον κόσµο δύο βρέφη από µητέρες που είχαν µολυνθεί από κορωνοϊό.

Οι καισαρικές πραγµατοποιήθηκαν διαδοχικά από τους επιµελητές της Κλινικής Χριστίνα Γεωργοπούλου και Νικόλαο Χριστοδουλόπουλο και την ειδικευοµένη Ανθή Παπακωνσταντίνου.

Και οι δύο περιπτώσεις είχαν κριθεί υψηλού κινδύνου. Η µία µάλιστα εξ αυτών νοσηλευόταν στο νοσοκοµείο σε θάλαµο αρνητικής πίεσης εδώ και µία εβδοµάδα.

Σύµφωνα δε µε πληροφορίες της «Π», η µία εκ των δύο είχε απευθυνθεί σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυµα της περιοχής για να γεννήσει αλλά φέρεται, σύµφωνα µε τις µαρτυρίες της ίδιας, ότι δεν τη δέχτηκαν επειδή είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί από τα αρµόδια στελέχη της διοίκησης της υγείας στην περιοχή.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Παρά τα δεδοµένα αυτά, το επιστηµονικό προσωπικό του «Αγίου Ανδρέα» ανέλαβε και τις δύο εγκυµονούσες. Ο άψογος συντονισµός που επεφύλαξε η διευθύντρια της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του «Αγίου Ανδρέα», Ζωή Μπράχου – Ξένου, και η καθοριστική συνδροµή του διοικητή του νοσοκοµείου Ηλία Θεοδωρόπουλου και του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Θανάση Χονδροµάρα που εξασφάλισαν όλες τις απαιτούµενες προϋποθέσεις, είχε ως αποτέλεσµα και οι δύο µητέρες να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τα µωρά τους.

Οι καισαρικές διενεργήθηκαν σε χειρουργικές αίθουσες µε αρνητική πίεση και µε όλα τα προβλεπόµενα µέτρα προστασίας.

ΜΟΝΑ∆Α ΝΕΟΓΝΩΝ

Αξια αναφοράς είναι επίσης η συνεργασία και η ανταπόκριση του διευθυντή της Μονάδας Νεογνών Γιάννη Κουλούρα, ο οποίος δέχτηκε να συνεργαστεί και να αναλάβει τη φροντίδα των νεογνών µέχρι να διενεργηθούν τα τεστ και να διαπιστωθεί εάν και αυτά είχαν κολλήσει τον ιό από τις µητέρες τους.

Στην περίπτωση που ήταν θετικά θα µεταφέρονταν στη Μονάδα Νεογνών του ΠΓΝΠ που διαθέτει θάλαµο αρνητικής πίεσης για νεογέννητα.

ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ

Την ίδια ώρα δε που βρισκόταν σε εξέλιξη η καισαρική µιας εκ των δύο γυναικών, προέκυψε και τρίτος τοκετός στον «Αγιο Ανδρέα» µε αποτέλεσµα να κινητοποιηθεί όλο το δυναµικό της Μαιευτικής Κλινικής µε επικεφαλής τη διευθύντρια κ. Μπράχου.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ

Παράλληλα δε στο ίδιο νοσοκοµείο άλλες οµάδες ιατρονοσηλευτικού και άλλων ειδικοτήτων προσωπικού έδινε µάχη µε τους δεκάδες νοσηλευόµενους στις Κλινικές (66) και στη ΜΕΘ (11) Κορωνοϊού, στο Τµήµα Επειγόντων Περιστατικών καθώς χθες εφηµέρευε αλλά και στις άλλες Κλινικές και τµήµατα του νοσοκοµείου. Υπενθυµίζουµε στις προηγούµενες εφηµερίες του νοσοκοµείου επικρατούσε το αδιαχώρητο καθώς όλη τη νύχτα διακοµίζονταν περιστατικά κορωνοϊού. Ανάλογη προετοιµασία υπήρχε και για τη χθεσινή νύχτα.

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα