Χωρίς κατηγορία

Άγγελος Χαντί: «Οφείλουμε να σεβόμαστε το χέρι που μας ταΐζει!»

Μια από τις ηχηρές μεταγραφές στην Παναχαϊκή.
Ακούστε το άρθρο

Μια από τις ηχηρές μεταγραφές στην Παναχαϊκή είναι αυτή του πολύπειρου μεσοεπιθετικού Άγγελου Χαντί.

Ο 31χρονος Πυργιώτης άσος έχει διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχοντας φορέσει την φανέλα πολλών ομάδων τόσο της Α’ όσο και της Β’ Εθνικής ξεχωρίζοντας ιδιαίτερα με την φανέλα τόσο του Εργοτέλη όσο και του ΟΦΗ.

Οι πολλές παραστάσεις που έχει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αμέσως καθιστούν τον Χαντί υπερπολυτέλεια για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. O Άγγελος μίλησε στην εφημερίδα «Γνώμη» και τόνισε:

-Μετά από πολλές ποδοσφαιρικές περιπλανήσεις επέλεξες την Παναχαϊκή ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας σου. Ποια ήταν τα κριτήρια αυτής της επιλογής;

«Η επιλογή να φορέσω τη φανέλα της Παναχαϊκής είναι απόλυτα συνειδητή. Επειδή έχω παίξει σε ομάδες με ιστορία και κόσμο αυτές οι ομάδες ανεξαρτήτως κατηγορίας δεν χάνουν την αξία τους. Επίσης, οι άνθρωποι που ανέλαβαν την ομάδα έχουν όραμα και σοβαρότητα και αυτό έπαιξε τον ρόλο του».

-Πώς αισθάνεσαι που αποτελείς μέλος της οικογένειας ενός τόσου ιστορικού σωματείου από το οποίο έχουν αναδειχθεί και ξεχωρίσει τόσοι πολλοί μεγάλοι παίκτες κατά το παρελθόν;

«Τιμή και παράλληλα ευθύνη προς τον κόσμο, τη διοίκηση και τους ανθρώπους της ομάδας και φυσικά τους συμπαίκτες μου. Δόξα τω Θεό είχα την τύχη να παίξω σε πολύ μεγάλες ομάδες και καταλαβαίνω τι αντιπροσωπεύει η Παναχαϊκή άλλωστε είμαι από τον Πύργο και έχω γεννηθεί στην Πάτρα».

– Γνωρίζεις ότι η Γ’ Εθνική είναι από τα πιο δύσκολα αγωνιστικά πρωταθλήματα. Θεωρείς ότι η Παναχαϊκή μπορεί να αντεπεξέλθει στις ιδιαιτερότητες αυτές και να διεκδικήσει την άνοδο;

«Δεν γνωρίζω καλά την κατηγορία, γνωρίζω όμως ότι η Παναχαϊκή οφείλει να αντεπεξέλθει και πιστεύω ότι στο τέλος θα κάνουμε αυτό που πρέπει όλοι μαζί».

– Να περάσουμε λίγο και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις, για να διακρίνουν και οι αναγνώστες τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι το άθλημα. Ποιο θεωρείς ότι είναι το Α και το Ω στο σύγχρονο ποδόσφαιρο;

«Στο ποδόσφαιρο, για μένα, το πιο σημαντικό είναι η ψυχολογία όλα από εκεί ξεκινάνε, αν ο ποδοσφαιριστής λαμβάνει στήριξη, λαμβάνει αγάπη και παίζει σε ένα υγιές σωματείο τότε θα αποδώσει τα μέγιστα! Επίσης, παίζει ρόλο τι φιλοδοξίες και τι δίψα έχει ο καθένας να πετύχει, δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι οφείλουμε να σεβόμαστε το χέρι που μας ταΐζει».

-Αλήθεια ποιός ήταν εκείνος που σε ενέπνευσε για να γίνεις ποδοσφαιριστής;

«Να σου πω την αλήθεια δεν με ενέπνευσε κάποιος, ήξερα από 5 χρονών τι επάγγελμα θέλω να κάνω, δεν σκέφτηκα ποτέ ότι δεν θα παίξω ποδόσφαιρο σε αυτό βέβαια έπαιξε ρόλο και η οικογένειά μου που την ευχαριστώ καθημερινά».

-Ποιά ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου και ποιά η χειρότερη;

«Έχω περάσει πολύ καλές στιγμές και πολύ κακές επίσης. Κάποιες ανόδους με ΟΦΗ και Εργοτέλη είναι ιστορικές όπως και κάποια γκολ με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και άλλες μεγάλες ομάδες. Χειρότερη θα έλεγα τη φυγή μου από τον ΟΦΗ όπως και τον υποβιβασμό από την Α’ Εθνική με τον Εργοτέλη».

-Ποιά ήταν η πιο δύσκολη έδρα που έχεις αγωνιστεί και γιατί σου έχει μείνει αξέχαστη;

«Η πιο δύσκολη θα πω ότι ήταν η Λεωφόρος για τον λόγο ότι είχαμε φέρει ισοπαλία 1- 1 με τον Παναθηναϊκό και η πίεση ήταν τεράστια γιατί ο Παναθηναϊκός τότε διεκδικούσε το πρωτάθλημα αλλά αντέξαμε. Αλλά έχω παίξει σε πολλές δυνατές έδρες που οι φίλαθλοι των μεγάλων ομάδων πραγματικά είναι σημαντικοί για έναν αγώνα».

-Αν γύριζες τον χρόνο πίσω, θα άλλαζες κάτι στην ποδοσφαιρική σου καριέρα;

«Θα άλλαζα αρκετά πράγματα σε κάποιες αποφάσεις μου που εκ των υστέρων αποδείχθηκαν λανθασμένες όπως και ότι μικρότερος βασίστηκα παρά πολύ στο ταλέντο και όχι τόσο στη δουλειά που είναι απαραίτητη πλέον στο ποδόσφαιρο».

 

ΦΩΤΟ XANTI

Όλη η επικαιρότητα