Αχαϊα Ηλεία

Άγιος Ανδρέας – Πάτρα: Διασωληνώθηκε 70χρονος με κορωνοϊό από την Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Ένας γνωστός επαγγελματίας από την Αμαλιάδα, θετικός στον κορωνοϊό,  διασωληνώθηκε χθες στο Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», όπου νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύονταν μέχρι χθες ακόμη τέσσερα άτομα της οικογένειας του, ενώ θετικό βρέθηκε και ένα ανήλικο μέλος της οικογένειας, που ωστόσο η κατάσταση της υγείας του είναι καλή, όπως και των συγγενών του επαγγελματία.

Ο επαγγελματίας από την Αμαλιάδα, ηλικίας περίπου 70 ετών, εισήχθη στα τέλη της εβδομάδας κατευθείαν στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με βαριά συμπτώματα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, η κατάστασή του είχε σταθεροποιηθεί, ωστόσο, χθες το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε σκόπιμο από τους γιατρούς να διασωληνωθεί.

Στην Αμαλιάδα επικρατεί μεγάλη ανησυχία, από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, με τον δήμο Ήλιδας, σύμφωνα με τα στοιχεία, την τελευταία εβδομάδα να έχει τα περισσότερα ενεργά κρούσματα στην Ηλεία.

Rapid «αρνητικά», αλλά…

Εν των μεταξύ, αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα από τους 173 διαγνωστικούς έλεγχους στους οποίους υποβλήθηκαν κάτοικοι της Αμαλιάδας από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ χθες το πρωί  στο ισόγειο της Παπαχριστοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης.

Πρόκειται για την πολλοστή φορά που κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο Δήμο Ήλιδας ο οποίος, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή διασποράς του κορονοϊου SARS-CoV-2 , συνεργάζεται με τον οργανισμό και προχωρά σε δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους στους κατοίκους.

Στο χώρο που πραγματοποιούνταν οι έλεγχοι βρέθηκε και ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος για ακόμα μια φορά κάλεσε τους συμπολίτες του να ακολουθούν τα μέτρα, όπως αυτά ανακοινώνονται μέσω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, προκειμένου, όπως τόνισε,  « να βγούμε σύντομα από το τούνελ στο οποίο έχουμε βρεθεί τον τελευταίο χρόνο».

Ειδικότερα στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Ήλιδας ανέφερε : «Παρότι εδώ και καιρό “κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου” δεν τα καταφέραμε και μπήκαμε στις “κόκκινες περιοχές” της χώρας. Και αυτό έγινε γιατί δεν δώσαμε τη σημασία και τη βαρύτητα που έπρεπε στα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, δηλαδή τη χρήση μάσκας και τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούμε.

Έτσι σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να επαναλαμβάνουμε τα τεστ για να ελέγχουμε την κατάσταση που βρισκόμαστε. Για ακόμα μια φορά “, συμπλήρωσε” , απευθύνω έκκληση προς τους συμπολίτες μου και τους λέω πως πέρα από το εμβόλιο που ήδη έχει ξεκινήσει, ο πλέον ορθός τρόπος για να προφυλαχθούμε από τον ιό, είναι τα μέτρα που αναφέρονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα που όλοι, μετά από ένα χρόνο που έχουμε χτυπηθεί από την πανδημία, γνωρίζουμε.

Σήμερα το ενδιαφέρον του κόσμου, που θέλει να υποβληθεί στο τεστ είναι μεγάλο, ενώ θα πρέπει να αναφέρω πως ήδη τρέχει η διαδικασία ανίχνευσης των ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Εμείς ως Δήμος είμαστε εδώ και θα προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια απαιτηθεί για να προφυλάξουμε την υγεία των κατοίκων» κατέληξε ο κ. Λυμπέρης.

Όλη η επικαιρότητα