WEB tv Αχαϊα

Θλίψη στην Πάτρα: Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό η Λιολιώ Κολυπέρα

Η Λιολιώ Κολυπέρα είχε παλέψει σκληρά στη ζωή της.
Ακούστε το άρθρο

Δεν κατόρθωσε να βγει νικήτρια από τη μάχη με τον ύπουλο ιό η δυναμική και αξιαγάπητη πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Αχαΐας “Άλμα Ζωής”, Λιολιώ Κολυπέρα.

Το θλιβερό γεγονός σκόρπισε βαθιά συγκίνηση στην πατραϊκή κοινωνία, η οποία πενθεί για τον χαμό μιας γενναίας μαχήτριας.

Η Λιολιώ Κολυπέρα είχε παλέψει σκληρά στη ζωή της, όμως έμελλε να “φύγει” από τον κορωνοϊό, αν και πλήρως εμβολιασμένη, σε ηλικία 68 ετών. Όλοι προσεύχονταν για την Λιολιώ από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο προσβεβλημένη από τον κορωνοϊό, αλλά τελικά αργά το βράδυ της Τρίτης άφησε την τελευταία της πνοή στην ΜΕΘ Covid του ΠΓΝΠ.

Η απώλεια τεράστια όχι μόνο για τον σύζυγό της Γιώργο Κολυπέρα και την οικογένειά τους, αλλά και για την “οικογένεια” των γυναικών με καρκίνο μαστού της περιοχής μας και για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, καθώς έχασε ένα ενεργό και δραστήριο μέλος της, που αγωνίστηκε για την πρόληψη, ενημέρωση και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.

Πρωτοστάτησε το 2001 για την ίδρυση του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” στην Αχαΐα και κατόρθωσε με το δυναμισμό, τη μαχητικότητα, το χαμόγελο και την ζεστασιά της να “αγκαλιάσει” όλες τις γυναίκες που δοκιμάστηκαν με το “θεριό” και να τους δώσει δύναμη για να παλέψουν και να το νικήσουν.

Ήταν πάντα δίπλα σε κάθε γυναίκα που περνούσε τη δοκιμασία του χειρουργείου, ήταν εκεί μαζί με τις εθελόντριες για να τους δώσει κουράγιο και να τις ενθαρρύνει.

Έμελλε όμως η ίδια να προσβληθεί από τον ύπουλο ιό και να νοσηλευτεί στο ΠΓΝΠ, δίνοντας γενναία μάχη μέχρι το τέλος.

“ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” Ν. ΑΧΑΪΑΣ: “ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ”

Σε ανάρτησή του στην σελίδα του το “Άλμα Ζωής” Ν. Αχαΐας αποχαιρέτισε την πρόεδρό του με ένα συγκινητικό μήνυμα:

“Έφυγε μαζί με το καλοκαίρι…
Γιατί ήταν το καλοκαίρι,
ο ήλιος που μας ζέσταινε,
το φως που μας φώτιζε…
Η Λιολιώ μας ταξιδεύει πια για αλλού, σε μια άλλη διάσταση, και από εκεί θα μας προσέχει και θα νοιάζεται για όλους, όπως έκανε πάντα.
Καλό σου ταξίδι, γενναία μας!“.

Δείτε εδώ την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει, η Λιολιώ Κολυπέρα, στην ΟΡΤ TV και στην δημοσιογράφο, Πέλυ Μπεβούδα:

“ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ”

Τα μηνύματα κάτω από την θλιβερή ανάρτηση ήταν καταιγιστικά και συγκλονιστικά ταυτόχρονα.

“Συνταρακτική απώλεια! Λιολιώ, ήσουν η αστείρευτη δύναμη, η ψυχή, η αγάπη. Το έργο σου ανεκτίμητο! Λιολιώ, εκεί που ταξιδεύεις, είμαστε περήφανοι για σένα!” έγραψε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου.

“Σε αποχαιρετώ με συντριβή ψυχής. Ήσουν φως και προς τα εκεί ταξιδεύεις. Θα ζεις μαζί μου για πάντα. Σ’ αγαπώ” έγραψε η Πάκυ Καραλή, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του “Άλματος Ζωής” Ν. Αχαΐας αποχαιρετώντας την αγαπημένη της Λιολιώ.

H γραμματέας του Δ.Σ. Ντέπυ Μαλλιώρη έγραψε: “Όταν δεν υπάρχουν λόγια. Όταν ο πόνος σε ακινητοποιεί. Όταν το τέλος σε συνθλίβει. Μου λείπεις ήδη. Σε αγαπώ”.

“Ηταν παντού, δίπλα σε όλους. Το χαμόγελό της, η αγκαλιά της και η γενναία ψυχή της όμως θα είναι εδώ. Έστω και νοερά για όλους όσοι τη γνωρίσαμε. Καλό ταξίδι, αγαπημένη μας Λιολιώ Κολυπέρα” ανάρτησε η Βασιλική Γούλα.

O Γρηγόρης Αλεξόπουλος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων, σημείωσε: “Μία αγωνίστρια της ζωής έφυγε σήμερα από κοντά μας! Με τις καθημερινές μάχες της ενέπνευσε πολλούς από εμάς στο να την ακολουθήσουμε και να στηρίξουμε τις δράσεις της, μαζί με τις άλλες μαχήτριες που την συντρόφευαν! Το έργο της θα συνεχιστεί και θα μνημονεύεται πάντα μαζί με το υπέροχο χαμόγελό της που σκορπούσε αισιοδοξία και δύναμη! Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της!”.

Η θλίψη ανείπωτη σε όλες τις γυναίκες που τους είχε σφίξει το χέρι, σε όλες όσες ενθάρρυνε για να κάνουν τακτικά τον προληπτικό έλεγχο, σε όλες όσες έλεγε να αγαπήσουν το σώμα τους και τη ζωή.

Ήταν η “ψυχή” της μεγάλης διοργάνωσης “Pink the City” που διοργάνωνε κάθε Οκτώβρη, μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο μαστού, και θα είναι για πάντα…

Γιατί το αποτύπωμα που αφήνει πίσω της είναι έντονο, όπως έντονη υπήρξε η παρουσία της και αυτή δεν θα σβήσει ποτέ. Θα σκορπίζει πάντα φως και δύναμη από εκεί ψηλά που ταξιδεύει.

Η τελευταία της ανάρτηση, άλλωστε, στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ήταν το κάλεσμα για το Pink. “Σιγά σιγά μαζευόμαστε για τα ωραία και τα σπουδαία!” έγραφε πριν από 16 μέρες. Μόνο που η ίδια θα λείπει…

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, για την απώλεια της Λιολιώς Κολυπέρα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια της Λιολιώς Κολυπέρα . Στο μήνυμά του, αναφέρει:

«Με συγκίνηση και μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο με κεφάλαιο “Α”, που μετέτρεψε τον προσωπικό του αγώνα σε έμπνευση για χιλιάδες άλλους και σε ισχυρό μήνυμα υγείας και ζωής.

Η Λιολιώ Κολυπέρα νικήθηκε από τον κορωνοϊό όμως ήταν μια γυναίκα που πέτυχε ένα άλμα πολύ μεγαλύτερο από την ανθρώπινη φθορά. Αυτό το άλμα, το Άλμα Ζωής, θα είναι κοντά μας και μέσα από αυτό, η Λιολιώ θα συνεχίσει να ζει στις καρδιές όλων μας».

 

Πηγή: gnomip.gr

Όλη η επικαιρότητα