Super league Αθλητισμός

Άρης-Αστέρας Τρίπολης 1-0: Μόνοι πρώτοι στην κορυφή οι κίτρινοι

Ακούστε το άρθρο

Ο Άρης με το αυτογκόλ του Πασαλίδη πήρε την σπουδαία νίκη με 1-0, στο πολύ όμορφο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και βρέθηκε ξανά μόνος πρώτος στην βαθμολογία της Super League 1

Συνεχίζει… απτόητος ο Άρης καθώς, παρά τις απουσίες λόγω Covid-19, τιμωριών και τραυματισμών επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 7η αγωνιστική της Super League, πήρε την τρίτη του διαδοχική νίκη και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας!

Το γκολ που έμελλε να κρίνει τον νικητή δεν ήρθε σε κάποια από τις πολλές ευκαιρίες των «κιτρινόμαυρων» στο… καταιγιστικό για αυτούς δεύτερο ημίχρονο κυρίως με τους Μάνο, Γκαρσία και Σίλβα, αλλά από τα πόδια του Πασαλίδη, με αυτογκόλ στο 55ο λεπτό.

Οι Αρκάδες πάντως, που έχασαν μετά από τρεις αγωνιστικές, δικαιούνται να διαμαρτύρονται για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε μια φάση στο 27’, όπου ο Μπεναλουάν κρατάει παρατεταμένα τον Μπαράλες μέσα στην περιοχή…

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά από το ξεκίνημα, προκειμένου να δυσκολέψει την κυκλοφορία της μπάλας και την σωστή ανάπτυξη του αντιπάλου του, μειώνοντας τις… επισκέψεις στα καρέ του Παπαδόπουλου.

Όπως κι έγινε, αφού ο Άρης δεν κατάφερε να βρει χώρους, παρότι είχε την κατοχή, ενώ έδειξε να είναι φυσιολογικά επηρεασμένος και από τα πολλά προβλήματα των τελευταίων ημερών.

Βέβαια, ούτε κι αυτός «έφαγε» φάσεις, ενώ όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν και τα λάθη στις μεταβιβάσεις που άρχισαν να κάνουν οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς και πήραν σταδιακά την πρωτοβουλία.

Κάπως έτσι, η πρώτη καλή στιγμή και μάλιστα… διπλή καταγράφηκε για λογαριασμό του Άρη, ενώ προήλθε από την ποιότητα του Γκαρσία, ο οποίος έβγαλε τόσο τον Μάνο όσο και τον Μαντσίνι σε… θέσεις βολής, στο 15’, αλλά ο μεν πρώτος καθυστέρησε χαρακτηριστικά να σουτάρει, ενώ ο δεύτερος νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο!

Ακολούθησε ένα «νεκρό» και μάλλον ισορροπημένο διάστημα, με τον Αστέρα να κάνει αισθητή την παρουσία του στην εστία του Σιαμπάνη για πρώτη φορά στο 25ο λεπτό, όταν ο Μουνάφο βρήκε ωραία τον Πασαλίδη στο δεύτερο δοκάρι, εκείνος έκανε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά ο γκολκίπερ των Θεσσαλονικέων απέκρουσε εντυπωσιακά!

Οι Αρκάδες διατήρησαν το μομέντουμ, ενώ διαμαρτυρήθηκαν σωστά για ανατροπή και πέναλτι του Μπεναλουάν στον Μπαράλες -με τους Φωτιά και Κοτσάνη να αποφασίζουν να συνεχιστεί το παιχνίδι δύο λεπτά μετά-, έχοντας παράλληλα μια ακόμα «υποψία» φάσης στο 30’ με το Ριέρα…

Χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά για να απειλήσει ξανά ο Άρης, που είδε τους Γκαρσία και Γκάμα σε αυτό το διάστημα να έχουν απέναντι τους δύο και… τρεις αντιπάλους και να μπλοκάρονται, με τον Μάνο να δοκιμάζει τα ρεφλέξ του Παπαδόπουλου από μακριά, στο 35’, χωρίς το… επιθυμητό γι’ αυτόν αποτέλεσμα.

Τελικά, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ, με τα στατιστικά τους να είναι 3-1 οι τελικές, 1-1 οι προσπάθειες στην εστία, 3-2 τα κόρνερ και 58%-42% η κατοχή της μπάλας.

via

Όλη η επικαιρότητα