ΕΠΣ Ηλείας

Άρης Κουλούρης (ΕΠΣ Ηλείας): «Την επόμενη εβδομάδα θα ενημερώσουμε τα σωματεία μας»

Ακούστε το άρθρο

Κρίσιμη για το μέλλον των τοπικών πρωταθλημάτων, αναμένεται να είναι η επόμενη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ, η οποία θα γίνει έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, και θα παρθούν αποφάσεις για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, εναρμονισμένη πάντα με την ΕΠΟ, οπότε και θα γίνει ενημέρωση των Ηλειακών Σωματείων.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες της «Πατρίς – Σπορ», κατά την προσεχή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣΗ, θα συνεδριάσει και η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΗ, για να τεθεί επί τάπητος ο «χάρης των τοπικών κατηγοριών» και στη συνέχεια, με βάσει τις αποφάσεις της επιτροπής, να γίνουν εισηγήσεις στην επόμενη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΣΗ, ώστε να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.

Υπό τον φόβο βέβαια πάντα, ενός νέου κύματος… μιας πανδημίας, η οποία μπορεί να ακυρώσει… και τη νέα περίοδο, ανάλογα με το πόσο θα διαρκέσει.

Τι δηλώνει σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ:

«Πάντα λιτός στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας κ. Αρ. Κουλούρης ερωτηθείς για το θέμα τόνισε: Θα περιμένουμε τις νέες υγειονομικές εξελίξεις που έχουμε στη χώρα μας, και την επόμενη εβδομάδα θα ενημερώσουμε σχετικά τα σωματεία μας.»!

Τι λένε οι πληροφορίες της «Πατρίς – Σπορ»:

Πολλά τα σενάρια για τη νέα περίοδο Αυτή τη στιγμή, το πιθανότερο «σενάριο» είναι τα πρωταθλήματα να μείνουν ως είχαν πέρυσι.

Όμως τελευταία παίζει πολύ το σενάριο, για πρωταθλήματα μικρού αριθμού ομάδων, κάτι που θα φέρει διαχωρισμούς στην Α1 ΕΠΣΗ, ενώ και προβιβασμό ομάδων από την Α2 στην μεγαλύτερη τοπική κατηγορία. Όπως υποστηρίζουν στην ΕΠΣΗ, στόχος τους είναι να μπορέσουν να ξεκινήσουν ομαλά τα πρωταθλήματα και να ολοκληρωθούν πάση θυσία.., και στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να παρθούν αποφάσεις με αλλαγές στις τοπικές κατηγορίες.

Το πιθανότερο μοντέλο των κατηγοριών: Το πιθανότερο μοντέλο των κατηγοριών, είναι πρωτάθλημα στην Α1 ΕΠΣΗ με 18 ή 20 ομάδες σε δύο ομίλους, ενώ αντίστοιχο αριθμό ομάδων θα πρέπει να έχει και η Α2 της ΕΠΣΗ που επίσης θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους. Όσον αναφορά τη Β’ ΕΠΣΗ, θα παραμείνει ως Β1 και Β2 με μικρό αριθμό ομάδων.

Όλα αυτά βέβαια, εφόσον δεν έχουμε κανένα πρόωρο κλείσιμο, και τα νέα πρωταθλήματα, ξεκινήσουν σταδιακά μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ πιθανότερη ημερομηνία έναρξης της Α1 και Α2 ΕΠΣΗ, είναι για το σαββατοκύριακο 4- 5 Σεπτεμβρίου.

Όλη η επικαιρότητα