Categories: ΕΠΣ Ηλείας

Άρης Κουλούρης (Πρόεδρος ΕΠΣ Ηλείας): «Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για επιστροφή στα γήπεδα!»

Share

Επιδίωξή μας να ολοκληρωθούν  τα πρωταθλήματα έστω αν χρειαστεί  να παίξουμε έως τον  Αύγουστο»! 

Σύμφωνα με το insport.gr κυρίως η Γ’ Εθνική,  αλλά και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου,  θα ξανά κάνουν σέντρα στις 16 Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι δεν διαφαίνεται άμεση επιστροφή του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ούτε μετά το καθορισμένο τέλος του 2ου ολικού lockdown της χώρας (30 Νοεμβρίου). Το σίγουρο είναι ότι εφόσον επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για τον  ερασιτεχνικό αθλητισμό της χώρας, καταλήγει το insport. gr . Με αφορμή λοιπόν αυτό το δημοσίευμα,  η «Πατρίς  της Δευτέρας», ζήτησε την γνώμη του προέδρου της ΕΠΣ Ηλείας και  γιατρού κ. Άρη Κουλούρη!

κ Πρόεδρε  αυτή την ώρα μπορεί να γίνει μια πρόβλεψη  για το πότε θα επιστρέψουμε στα γήπεδα?

«Έχω την αίσθηση  ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα  για να προβλέψουμε, το πότε  θα  είναι η επάνοδος των ομάδων στα γήπεδα. Προς το παρων  θα πρεπει  να διαχειριστούμε  αυτή τη νεα  κατάσταση  με τον  2ο κύκλο της  πανδημίας και  τη δευτερη καραντίνα που ηδη  βιώνουμε από το περασμένο Σάββατο » !

Ποιος κατά τη γνώμη σας είναι ο παράγων που θα παίξει ρόλο στην επιστροφή»

«Θεωρώ πως ο βασικότερος  παράγων  που θα παίξει  τον καθοριστικότερο ρόλο  στην επιστροφή των ομάδων στα γήπεδα, είναι  η υγειονομική προστασία  του πληθυσμού!  Ως εκ τούτου  λοιπόν, μετά από  έναν  μήνα περίπου, πιθανότατα  θα μπορεί να γίνει  μια πρόβλεψη  στην επάνοδο της  ποδοσφαιρικής  ομαλότητας»!

κ. Πρόεδρε  όμως οι ομάδες αγωνιούν, και αυτή τη φορά  ακόμα περισσότερο από την πρώτη καραντίνα, τις θα τους λέγατε?

«Επιδίωξη  τόσο εμένα, όσο και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. της  Ενωσης  Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηλείας, είναι  να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, όποτε και αν αυτά ξεκινήσουν!  Αυτό σημαίνει  πρακτικά , ότι  έστω και αν χρειαστεί  να παίξουμε εως τον μήνα Αύγουστο,  θα γινει  και αυτό»!

Αν.    κ. πρόεδρε  τα πρωταθλήματα επαναρχίσουν το  Μάρτιο όπως λένε  οι φήμες» , θα υπάρχουν  ημερομηνίες για να ολοκληρωθούν αυτά?

«Μιλώντας πάντα υποθετικά  και απαντώντας  στο ερώτημά σας , ότι π.χ.  δοθεί από την ΕΠΟ η εντολή στις  Ενώσεις να επαναρχίσουν  τα πρωταθλήματα στις αρχές Μαρτίου! Εμείς  θα δώσουμε στις ομάδεςς ένα 15 νθήμερο προσαρμογής , και θα ξεκινήσουμε τα πρωταθλήματα κατόπιν! Αν αναλογιστούμε ότι στην Α1 κατηγορία που είναι και το μεγαλύτερο σε διάρκεια πρωτάθλημα  της ΕΠΣΗ, και  υπολείπονται ακόμα  24 αγωνιστικές, θεωρώ ότι εως τα μέσα Αυγούστου, παίζοντας κάθε Κυριακή και κάποιες Τετάρτες, θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα! Όσο για τα αλλά , δηλ. την Α1 και τη Β΄ κατηγορία, είναι μικρότερης  διάρκειας, και  δεν θα έχουμε  πρόβλημα  χρόνου»!

Πως θα βλέπατε εσείς από τη μεριά σας,  το ενδεχόμενο  να επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα τον Μάρτιο!

«Αν είναι να έχει ομαλοποιηθεί πλήρως  η κατάσταση με τον Κορωναιό, και μάλιστα  να επιτραπεί  και  η προσέλευση  των φιλάθλων στα γήπεδα, τότε ακόμα  καλύτερα! Δεν  θα έλεγα όχι σε αυτό  το υποθετικό σας ερώτημα!  Καθως  ο φίλαθλος κόσμος της Ηλείας  και όχι μόνο,  αγωνιά  για να δει και πάλι ποδόσφαιρο  μας  και του λείπει,  ενώ και οι ομάδες θα έχουν  οικονομικό ωφελος, καθως  οι παράγοντές τους,  οι περισσότεροι εκ των  οποίων πλήττονται από τη νέα καραντίνα, δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν και πάλι  το βαρος, ιδίως δε αν η πολιτεία δεν στηρίξει τα ερασιτεχνικά σωματεία»!

Κλείνοντας κ. Πρόεδρε  θα θέλαμε την άποψη σας για τις εκλογές της ΕΠΟ?

«Η δευτερη  καραντίνα  στη χώρα, όπως είναι φυσικό ανέτρεψε  τα πάντα, και φυσικά ακύρωσε και τις εκλογές της ΕΠΟ, που ήταν προγραμματισμένες για της 23 Νοεμβρίου! Τώρα …, κανείς δεν ξέρει  το πότε θα γίνουν οι αρχαιρεσίες στην ΕΠΟ για την εκλογή της νέας διοίκησης και τα δεδομένα αλλάζουν, ώρα την ώρα! Είναι λοιπόν πολύ νωρίς  και άτοπο, να μιλάμε για αυτές, αν δεν δούμε τις τάσεις που θα διαμορφωθούν! Τότε και μόνον  τότε  θα πάρει θέση και η ΕΠΣ Ηλείας, όπως κάνει πάντα! Προς το παρών  θα συστήσω σε όλα τα σωματεία της δύναμης μας, υπομονή και προσοχή, ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε  και αυτό το νέο κύμα της πανδημίας»!