Αχαϊα

Άστεγο ζευγάρι στους δρόμους της Πάτρας- Η κοπέλα είναι έγκυος

Ακούστε το άρθρο

Γιατί δεν μεταφέρονται σε δομή αστέγων

Τις δυσκολίες που υπάρχουν πολλές φορές στην αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν σε άστεγους συνανθρώπους μας φέρνει στην επιφάνεια η περίπτωση μίας νεαρής κοπέλας και ενός άνδρα που ζουν κυριολεκτικά στο δρόμο και συνήθως βρίσκονται στην οδό Γούναρη και Κανακάρη, στο κέντρο της Πάτρας.

Πρόκειται για έναν άνδρα σχεδόν 40 ετών και μία κοπέλα γύρω στα 18 η οποία είναι και έγκυος. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, αν και έχει γίνει προσπάθεια από την πλευρά του Δήμου έτσι ώστε να μεταφερθούν σε κάποιο ξενώνα η δομή, δεν αποφασίζουν να συνεργαστούν ώστε να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Μάλιστα προκειμένου οι αρμόδιες αρχές να πάρουν κάποιες πληροφορίες για το ζευγάρι που είναι ρουμανικής καταγωγής, έχουν απευθυνθεί στην πρεσβεία τους αφού αυτή τη στιγμή οι ίδιοι δεν λένε ούτε το όνομα τους. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι αρνούνται να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις που απαιτούνται να γίνουν πριν μπουν σε κάποια δομή αστέγων. Πέρα από αυτό ζητούν να μείνουν στο ίδιο δωμάτιο πράγμα που δεν είναι εφικτό.

Αυτή τη στιγμή παραμένουν στο δρόμο, ωστόσο, όπως μάθαμε έχει προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή, μία γυναικολογική εξέταση, για την έγκυο κοπέλα.

Η ιστορία των δύο ανθρώπων μας θυμίζει τις ιδιαιτερότητες που έχει η κάθε περίπτωση άστεγου. Δεν είναι λίγες οι φορές που για τους δικούς τους λόγους δεν δέχονται βοήθεια και αρνούνται να απομακρυνθούν από εκείνο το σημείο του δρόμου που έχουν επιλέξει για να τοποθετήσουν τα όρια τους και να φτιάξουν τον μικρόκοσμό τους. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη μέριμνα για να μην μένουν εντελώς αβοήθητοι τη στιγμή που η ανάγκη που έχουν από ανθρωπιά και ενδιαφέρον είναι μεγάλη.

via

Όλη η επικαιρότητα