Ελλάδα

Άφωνοι οι γονείς με τις αποκαλύψεις για τον δάσκαλο που παρενοχλούσε 10χρονα κορίτσια

Ακούστε το άρθρο

Σαν κεραυνός εν αιθρία χτύπησε τους γονείς των μαθητών του δημοτικού σχολείου των νοτίων προαστίων της Αττικής, η είδηση ότι ένας από τους δασκάλους του εκπαιδευτικού συγκροτήματος που φοιτούν τα παιδιά τους, έστελνε μέσω διαδικτυακών εφαρμογών μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου σε τρία κορίτσια ηλικίας κάτω των δέκα ετών.

Το κλίμα σήμερα το πρωί στο σχολείο ήταν ιδιαίτερα βαρύ με εκπαιδευτικούς και γονείς να μην μπορούν να πιστέψουν τα όσα εξελίσσονται, με τους ίδιους να παρακολουθούν αποσβολωμένοι τις εξελίξεις με τις καταγγελίες σε βάρος του δασκάλου των παιδιών τους.

«Ο δάσκαλος που κατηγορείται είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος κι ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης. Δεν είχε δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα, ούτε είχε δώσει δικαιώματα» λέει στο newsit.gr η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και συνεχίζοντας προσθέτει: «Δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι γονείς που έχουν κάνει τις καταγγελίες, καθώς στο σύλλογο δεν έχει αναφερθεί το περιστατικό. Περιμένουμε τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης για να δούμε τι θα αποφανθεί ο ανακριτής».

Ο 48χρονος εκπαιδευτικός που σήμερα οδηγείται ενώπιον εισαγγελέα, είναι πατέρας δύο μικρών παιδιών και εργάζονταν στο σχολείο για αρκετό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγελθεί στις αστυνομικές αρχές, ο δάσκαλος ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες να στέλνει τα αρρωστημένα μηνύματα του στις τρεις μαθήτριες, πιστεύοντας ότι αυτά δεν θα διαρρεύσουν στους γονείς τους.

Έγινε όμως το ακριβώς αντίθετο. Τα μηνύματα έγιναν αντιληπτά από τους γονείς οι όποιοι κατέφυγαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Τελικά την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, το οποίο προχώρησε στη σύλληψη του εκπαιδευτικού ενώ σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του.

Ο δάσκαλος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων και για προσέγγιση μέσω διαδικτύου για την τέλεση γενετήσιων πράξεων κατ’ εξακολούθηση και συρροή. Παράλληλα ερευνάται εάν έχει στείλει παρόμοια μηνύματα και σε άλλες μαθήτριες.

Όλη η επικαιρότητα