Ελλάδα

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τι είπε στην ανάκριση ο 36χρονος Γεωργιανός

Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της αστυνομίας για τη ληστεία μετά φόνου στα Γλυκά Νερά παραμένει ο 36χρονος υπήκοος Γεωργίας, που εντοπίστηκε την Παρασκευή κατά την έξοδό του από τη χώρα μέσω του μεθοριακού σταθμού Κήπων Εβρου.

Συνελήφθη δυνάμει εντάλματος του ανακριτή για τη συμμετοχή στη βίαιη ληστεία εις βάρος ηλικιωμένων, τα ξημερώματα της 7ης Μαρτίου, στο Ντράφι. Η ανάκρισή του από στελέχη του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών ξεκίνησε βραδινές ώρες της Δευτέρας και διήρκεσε έως χθες το μεσημέρι. Αρμόδια αστυνομική πηγή δήλωσε στην «Καθημερινή» ότι ο 36χρονος τήρησε «αρνητική στάση» μη δεχόμενος να συνεργαστεί. Τον περιέγραψε ως «υποκριτικό» εξηγώντας ότι στη διάρκεια της ανάκρισης μετέβαλλε διαρκώς τη στάση του. Με τη φράση πάντως «αφήστε με να το σκεφτώ», που φέρεται να χρησιμοποίησε απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, οι οποίοι του ζητούσαν να αποκαλύψει όσα γνωρίζει για τα γεγονότα στα Γλυκά Νερά, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εμπλοκής του στην υπόθεση.

Τα στελέχη της Ασφάλειας περιμένουν την ολοκλήρωση των ερευνών σε αποτυπώματα και DNA από το σπίτι της οικογένειας της άτυχης Καρολάιν, πριν να καταλήξουν σε συμπεράσματα σχετικά με την εμπλοκή ή μη του Γεωργιανού στη ληστεία και στον φόνο της 20χρονης. Στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει αποτυπώματα και DNA που χαρακτηρίζονται «αξιοποιήσιμα», δίχως μέχρι χθες να έχει προκύψει ταύτισή τους με στοιχεία σεσημασμένων κακοποιών, που υπάρχουν αποθηκευμένα στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. Ο κρατούμενος πάντως πρόκειται να ανακριθεί εκ νέου από τους αστυνομικούς, καθώς μέχρι την απολογία του στον ανακριτή για τη ληστεία στο Πικέρμι θα παραμείνει στη ΓΑΔΑ.

Ο 36χρονος δεν ήταν άγνωστος στα στελέχη της Ασφάλειας. Το 2017 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα διάρρηξης ενός σούπερ μάρκετ, όπως επίσης και για τη διάρρηξη σπιτιού στην Αττική, ενώ το 2015 εις βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για κλοπές από την Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης. Η ποινή φυλάκισης, πάντως, που είχε εκτίσει αφορούσε την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών. Ηταν καταχωρισμένος στη «μαύρη λίστα» του «Διαρρηκτών», λόγω των επαφών που φέρεται να διατηρούσε με ισχυρά μέλη της μαφίας της χώρας του. Μετά τον φόνο στα Γλυκά Νερά, η Ασφάλεια Αττικής είχε ζητήσει με σήμα της αυξημένη επαγρύπνηση στους μεθοριακούς σταθμούς για το ενδεχόμενο κάποιος από τους δράστες να αποπειραθεί να διαφύγει από τη χώρα.

Ο 36χρονος εντοπίστηκε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου στους επιβάτες ενός τουριστικού λεωφορείου στους Κήπους Εβρου. Το διαβατήριό του έφερε πλαστές σφραγίδες, ενώ στην πορεία διαπιστώθηκε ότι ήταν σεσημασμένος για κλοπές. Το DNA του βρισκόταν ήδη από το 2015 καταχωρισμένο στις βάσεις της ΕΛ.ΑΣ. Ενημερώθηκε η Ασφάλεια Αττικής και άμεσα εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή του στη ληστεία στο Πικέρμι. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., η ταυτοποίησή του στη συγκεκριμένη ληστεία έγινε χάρη σε γενετικό υλικό που βρέθηκε σε κινητό αντικείμενο εντός της οικίας των ηλικιωμένων.

Η ληστεία διαπράχθηκε λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα της 7ης Μαρτίου. Τέσσερις δράστες με full face κουκούλες μπήκαν στο σπίτι του 93χρονου και της κατάκοιτης συζύγου του από παράθυρο 1ου ορόφου. Αφού έδεσαν τον υπερήλικα και την οικιακή βοηθό, πήραν 350 ευρώ, τις χρυσές αλυσίδες και τις βέρες που φορούσαν και διέφυγαν. Η συγκεκριμένη ληστεία ήταν η μία από τις περίπου 20 που έχουν διαπραχθεί από τις αρχές του 2020, οι οποίες μετά τον φόνο στα Γλυκά Νερά βρέθηκαν εκ νέου στο μικροσκόπιο της αστυνομίας για το ενδεχόμενο οι δράστες εκείνης της ληστείας να συνδέονται με την αποτρόπαια δολοφονία της 20χρονης κοπέλας.

Όλη η επικαιρότητα