Ηλεία

Έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία από το τμήμα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Έκκληση προς όλους τους υγιείς πολίτες 18-65 ετών,   να προσέρχονται για εθελοντική αιμοδοσία  στον Πολυχώρο Αμαλιάδας (στις γραμμές), έκανε χθες η ιατρός  βιοπαθολόγος – Επιμελήτρια Α του Τμήματος Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Γιάννα Σταυροπούλου.

Η κα Σταυροπούλου ανέφερε ότι κυρίως το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη μείωση των εθελοντών αιμοδοτών, ζητώντας να υπάρξει ευαισθητοποίηση και συμμετοχή σε μια πραγματικά ανώδυνη διαδικασία.

Η κα Σταυροπούλου δήλωσε τα εξής:

«Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών έχει μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα πολλές φορές να ανταποκρινόμαστε με μεγάλη  δυσκολία στις ανάγκες των μεταγγιζόμενων ασθενών μας.

Είναι η ώρα που δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε για ένα θέμα που είναι υπόθεση ζωής. Μας αφορά. Όλοι μαζί να ευαισθητοποιηθούμε, να ενωθούμε  προκειμένου να μην κινδυνεύσει καμία ζωή και να βγούμε απ’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας καλύτεροι άνθρωποι.

Μην αμελούμε αυτή την σπουδαία πράξη αγάπης και ενδιαφέροντος προς το συνάνθρωπο. Η προσφορά και η αγάπη έχουν αξία όταν δίνονται έμπρακτα. Είναι πλέον γνωστό πως η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι πολύτιμη, σωτήρια, ασφαλής και ανώδυνη. Τηρούνται όλα  τα υγειονομικά πρωτόκολλα .

Από το Νοέμβριο  προσωπικό της Ν.Μ Αμαλιάδας βρίσκεται  στον Πολυχώρο του δήμου Ήλιδας, Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-13:30   δίνοντας  την επιλογή στους συνανθρώπους μας που επιθυμούν και αισθάνονται άνετα, να αιμοδοτήσουν  και σε χώρο εκτός νοσοκομείου. Χαρίζω   αίμα με μάσκα, Χαρίζω ζωή  και χαμόγελα!»

Όλη η επικαιρότητα