Πολιτική

Χαρδαλιάς: Το μέτωπο της φωτιάς στην Ηλεία δεν είναι ενιαίο – Σε διάσπαρτες εστίες η μάχη

Ακούστε το άρθρο

Παρατείνεται μέχρι τις 13 Αυγούστου η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση σε ολόκληρη τη χώρα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έκτακτη ενημέρωση για το πώς εξελίσσονται τα πύρινα μέτωπα στη χώρα.

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια για έκτη ημέρα, όπου πριν λίγο εκδηλώθηκε νέα αναζωπύρωση στις Γούβες, ενώ πολλά και επικίνδυνα είναι και τα μέτωπα στο Αρτεμίσιο προμηνύοντας μία ακόμα δραματική νύχτα.

Από το Πευκί απομακρύνθηκαν δια θαλάσσης 400 πολίτες, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι που αρνούνται να εγκαταλείψουν την μάχη για να σώσουν τα σπίτια τους.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η μεγάλη φωτιά στην Ηλεία καθώς το απόγευμα Πυροσβεστική και εθελοντές κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την μεγάλη αναζωπύρωση στη Νεμούτα και να την θέσουν υπό έλεγχο. Το ενεργό μέτωπο στην Ηλεία δεν είναι πλέον ενιαίο και η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται με τις διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή.

Όλη η επικαιρότητα