Ελλάδα

Έκτακτη ενημέρωση Χρυσοχοΐδη για τα νέα πύρινα μέτωπα

Ακούστε το άρθρο

Σε έκτακτη ενημέρωση για την αντιμετώπιση των νέων πύρινων μετώπων σε Κερατέα και Βίλια προχωρά αυτήν την ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συγκεκριμένα, σκληρή μάχη δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο μέτωπο φωτιάς στα Βίλια Αττικής, η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτη και καίει παρθένο πευκοδάσος, ενώ εκκενώνονται διαρκώς οικισμοί.

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα, όπου δίνεται μάχη για να μην επεκταθούν οι φλόγες στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου.

Στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι η πυρκαγιά στην Κερατέα θα έχει οριοθετηθεί μέχρι τη νύχτα, ενώ αναμένεται να πέσουν οι άνεμοι. Αυτήν την ώρα η μάχη δίνεται σε δύο σημεία, πάνω από τον Άγιο Κωνσταντίνο και σε μια εστία πιο βορειοδυτικά.

Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στα Βίλια, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές κορυφές χωρίς καμία οδική πρόσβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Κατοικοι τόσο στα Βίλια, όσο και στην Κερατέα καταγγέλλουν ότι η πυρκαγιά είναι έργο εμπρηστών.

O υπουργός ξεκινησε την ενημέρωση με ευχές στον Νίκο Χαρδαλιά, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητά του ότι θα βγει νικητής από αυτή την περιπέτεια με την υγεία του. Ακολούθως, ο κ.Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στην εκδήλωση και την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Κερατέα. Αυτή την ώρα επιχειρούν 104 πυροσβέστες. Η κατάσταση στην λαυρεωτική είναι βελτιωμένη και γίνονται προσπάθειες για την οριοθέτησή της.

via

Όλη η επικαιρότητα