Life Ελλάδα

Έλληνες πρωταθλητές φωτογραφίζονται με γυμνή πλάτη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Ακούστε το άρθρο

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί (από το 1988) ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αυτή η μέρα θεσπίστηκε ως φόρος τιμής στα θύματα του AIDS, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους οροθετικούς.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται διάφορες καμπάνιες από περιοδικά και μη κυβερνητικές οργανώσεις φωτογραφίζοντας γυμνούς Έλληνες celebrities.

Το sports3.gr συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια, ή καλύτερα, βάζει το δικό του λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια. Πρωταγωνιστές είναι 11 πρωταθλητές μας. Άνδρες και γυναίκες, που ποζάρουν με γυμνή πλάτη μπροστά στο φωτογραφικό φακό και βροντοφωνάζουν: SAY NO TO AIDS.

Eίμαστε όλοι το ίδιο εκτεθειμένοι απέναντι στον ιο HIV.

Η κάθε φωτογραφία συνοδεύεται από το χαρακτηριστικό red ribbon που χρησιμοποιείται ως διεθνές σύμβολο των εκστρατειών κατά του ιού του AIDS.

Το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΥ, από το 1981 που παρατηρήθηκε κλινικά στις ΗΠΑ, περί τα 75 εκατ. άνθρωποι έχουν προσβληθεί από το ιό HIV και πάνω από 32 εκατ. άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στην καμπάνια του Sports3.gr συμμετείχαν οι παρακάτω αθλητές και αθλήτριες, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε (τους παρουσιάζουμε όπως φαίνονται στην βασική μας φωτογραφία από πάνω αριστερά):

  • Βούλα Κοζομπόλη (ΠΟΛΟ), ασημένια Ολυμπιονίκης το 2004, πρόεδρος του Συλλόγου Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

  • Σοφία Κτενά (ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ), Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, προπονήτρια ειδικής αγωγής, ιατρός.

  • Χρήστος Βολικάκης (ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ), Olympian ποδηλασίας, Πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, νικητής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

  • Παναγιώτης Πελεκούδας (ΒΟΛΕΊ), νταμπλούχος πέρυσι με τον Παναθηναϊκό και πρόεδρος του ΠΑ.Σ.ΑΠ.

  • Αλέξανδρος Γούνας (ΠΟΛΟ), Olympian πόλο, χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης, κορυφαίος παίκτης του περυσινού πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

  • Νικόλ Ελευθεριάδου (ΠΟΛΟ), περσινή MVP του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ευρώπης με τις μικρότερες ηλικιακά Εθνικές ομάδες, 2η σε Ευρωπαϊκό Γυναικών.

  • Όλγα Βασδέκη (ΣΤΙΒΟΣ), Olympian του τριπλούν, παγκόσμια πρωταθλήτρια, πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας και Ευρώπης στο τριπλούν.

  • Νίκος Συρανίδης (ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ) χρυσός Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004.

  • Κέλλυ Σαμάνη (ΣΤΙΒΟΣ), πρωταθλήτρια στα 100μ. εμπόδια.

  • Αναστασία Κωστάκη (ΜΠΑΣΚΕΤ), Olympian στο μπάσκετ, πρώην διεθνής αθλήτρια και νυν προπονήτρια. Η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ γυναικών (WNBA), και η τρίτη γυναίκα που έγινε πρέσβειρα του ΝΒΑ στην Ευρώπη.

  • Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΣΤΙΒΟΣ), πρωταθλήτρια στα 100 και στα 200μ.

sports3.gr

Όλη η επικαιρότητα