Life

Ένας λόγος να αγκαλιάζεις το παιδί σου όσο περισσότερο μπορείς!

Ακούστε το άρθρο

Η σημασία της αγκαλιάς και του φιλιού μεταξύ γονιών και παιδιού έχει πολλάκις συζητηθεί στον επιστημονικό κλάδο. 

Οι ειδικοί συμφωνούν πως η στοργή και η αγάπη που λαμβάνει ένα παιδί στην τρυφερή το ηλικία από τη μητέρα και τον πατέρα του είναι σε θέση να διαμορφώσει την προσωπικότητά του, βοηθώντας το να εξελιχθεί σε ένα συνειδητοποιημένο, δυναμικό και γεμάτο αυτοπεποίθηση ενήλικα.

Όσο για την παιδική του ηλικία; Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται στον εγκέφαλό μας κατά τη διάρκεια μιας ζεστής αγκαλιάς εκτοξεύουν στα ύψη το συναίσθημα της χαράς και της πληρότητας.

Αυτά, όμως, αποδεικνύεται πως δεν είναι τα μοναδικά στοιχεία που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου όσον αφορά στις αγκαλιές.

Σύμφωνα με έρευνα του Nationwide Children’s Hospital στο Οχάιο, η σωματική επαφή ενός βρέφους ή ενός παιδιού με τους γονείς του, παίζει τεράστιο ρόλο στην υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου του, σε σημείο που στη μελέτη στην οποία συμμετείχαν 125 μωρά παρατηρήθηκε ότι όσα λάμβαναν περίσσιες αγκαλιές και φιλιά, παρουσίασαν αργότερα πιο έντονες αντιδράσεις σε εγκεφαλικά ερεθίσματα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα μωρά αυτά έχουν την τάση να γίνονται πιο έξυπνα μεγαλώνοντας.

«Είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσει κανείς ότι τα μωρά που έχουν γεννηθεί πρόωρα λαμβάνουν θετικά, υποστηρικτικά αγγίγματα από τους γονείς τους, όπως ακριβώς και τα μωρά που γεννήθηκαν έχοντας πάρει όλο τον χρόνο τους μέσα στη μήτρα της μητέρας τους, έτσι ώστε να λειτουργήσει σωστά ο εγκέφαλός τους», τονίζει η επικεφαλής ερευνήτρια Dr. Nathalie Maitre, στο «Science Daily».

Να λοιπόν που τώρα έχεις ακόμα έναν λόγο να αγκαλιάζεις συχνά τα παιδιά σου. Και με τη σφραγίδα της επιστήμης μάλιστα.

Πηγή: limeandlife.com

Όλη η επικαιρότητα