Ηλεία

Ένας ξεχωριστός καλλιτέχνης στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΠΥΡΓΟΥ

Ακούστε το άρθρο

(δελτίο τύπου)

Σήμερα είχαμε τη χαρά, να υποδεχτούμε στο σχολείο μας, τον γνωστό καλλιτέχνη Χρήστο Φερλέ και συνεργάτη του ΚΔΑΠ μεΑ “Ηλίανθος,” ενός φορέα που λειτουργεί σε συνεργασία του δήμου και της ΚΟΙΝΣΕΠ προσφέροντας εκπαίδευση και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου. Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση, μέσα σε χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Τον ξεναγήσαμε στους χώρους του σχολείου μας και οι μαθητές μας πραγματικά εντυπωσιάστηκαν!! Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς που υποδεχτήκαμε τον κ. Χρήστο Φερλέ στο σχολείο μας καθώς η παρουσία του μπορεί να ενθαρρύνει μια πιο στενή σχέση των μαθητών με την Τέχνη και να δοθεί το έναυσμα για περαιτέρω ανάπτυξη καλλιτεχνικών ικανοτήτων τους!

Είναι άκρως σημαντικός ο ρόλος των ανθρώπων της τεχνης και του πολιτισμού στα σχολεία καθώς είναι δυνατόν με την παρουσία και τη συνεργασία τους να διαμορφωθεί ένα νέο πεδίο δημιουργικής έκφρασης και οι καλλιτέχνες να επιτελέσουν τον πολύτιμο κοινωνικό τους ρόλο. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κος Χρήστος Φερλές , ευαισθητοποιημένος καλλιτέχνης με έργα που εντυπωσιάζουν, μετέφερε το μήνυμα της ελπίδας και της αλληλεγγύης, προσφέροντας έργα τέχνης του ,προκειμένου να βοηθήσει μέσα από την τέχνη, τους πυρόπληκτους της Αττικής όταν βρέθηκαν σε πραγματική ανάγκη.

Σας ευχαριστούμε κ Χρήστο Φερλέ όχι μόνο γιατί δώσατε μεγάλη χαρά στους μαθητές μας, αλλά και γιατί βάλατε το λιθαράκι σας για εμπλουτισμό των μαθησιακών εμπειριών τους και για την ανάπτυξη της δημιουργικής τους σκέψης και έκφρασης! Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη!

Ο Χρήστος Φερλές ασυμβίβαστος και αντισυμβατικός γεννήθηκε στον Πύργο όπου και τελείωσε το σχολείο. Στη συνέχεια αναζητώντας τρόπο έκφρασης εισάγεται στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Στις αρχές του 2000 αφήνει την Ελλάδα και πηγαίνει στη Γερμανία όπου παρουσιάζει τη δουλειά του σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Φρανκφούρτη και τη Στουτγάρδη. Το 2004 επιστρέφει στο Κατάκολο συνεχίζοντας να συμμετέχει σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Αθήνα σε συνεργασία με διάφορες γκαλερί της πόλης. Το 2012 μετακομίζει πάλι στην Αθήνα όπου και παραμένει και δραστηριοποιείται έως και σήμερα.

Όλη η επικαιρότητα