Categories: Ποδόσφαιρο

Ένας Πυργιώτης στην Μπουντεσλίγκα!

Share

Η ΜΠΟΧΟΥΜ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ

Η Μπόχουμ του Πυργιώτη αμυντικού Βασίλη Λαμπρόπουλου (μπήκε ως αλλαγή) νίκησε 3-1 τη Σαντχάουζεν του Στέφανου Καπίνο (έπαιξε βασικός) και επιστρέφει ως πρωταθλήτρια (67β.) στη Bundesliga μετά το 2010.

Η Γκρόιτερ Φιρτ, παρότι αγωνίστηκε στο β’ ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, επικράτησε 3-2 με διπλή ανατροπή της Φορτούνα Ντίσελντορφ και τερμάτισε στη 2η θέση με 64β. Έτσι, πήρε το δεύτερο εισιτήριο και θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά τη σεζόν 2012-13.

Ο Λαμπρόπουλος, μετά τη λήξη του ματς, πανηγύρισε την άνοδο της ομάδας του και ανήρτησε στο Instagram, μια φωτογραφία του με το τρόπαιο του πρωταθλήματος.
Ο πρώην στόπερ της ΑΕΚ, έχει έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα, η οποία τη νέα περίοδο θα παίζει στη μεγάλη κατηγορία της χώρας, ενώ σε 1,5 χρόνο μετράει 19 συμμετοχές.

Στην τελευταία αγωνιστική η χαμένη της υπόθεσης ήταν η Χολστάιν Κίελ. Παρότι βρισκόταν στη 2η θέση με 62β. και κρατούσε την τύχη στα χέρια της, εντούτοις, ηττήθηκε 3-2 εντός έδρας από την αδιάφορη Ντάρμσταντ. Έτσι τερμάτισε 3η και θα παίξει στα μπαράζ διαβάθμισης με την Κολωνία, η οποία κατετάγη στην 16η θέση της Bundesliga.

Τα δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν την Τετάρτη 26 Μαΐου στην έδρα της Κολωνίας και το Σάββατο 29 Μαΐου στην έδρα της. Και στα δύο παιχνίδια, θα υπάρχει κανονικά το VAR.

Μετά τους Βουρζμπέργκερ Κίκερς, υποβιβάστηκε η Άιντραχτ Μπραουνσβάιγκ. Στα μπαράζ διαβάθμισης θα παίξει η Όσναμπρικ με αντίπαλο την Ίνγκολσταντ, που τερμάτισε στην 3η θέση της Γ’ κατηγορίας, από την οποία ανέβηκαν απευθείας οι: Ντινάμο Δρέσδης και Χάνσα Ρόστοκ.