Κόσμος

Ένας 50χρονος καρκινοπαθής παντρεύτηκε τον αγαπημένο του πριν υποβληθεί σε ευθανασία

Ακούστε το άρθρο

Ένας άντρας με καρκίνο σε τελικό στάδιο σχεδιάζει τον υποβοηθούμενο θάνατό του, δηλαδή ευθανασία, στην Ελβετία λίγες ημέρες αφού παντρεύτηκε τον αγαπημένο του ανήμερα της Γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου.

Οπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο 50χρονος Aλεν ντε Σεμίν παντρεύτηκε τον 48χρονο Πολ Γκάζαρντ στις 14 Φεβρουαρίου, έχοντας δίπλα τους λίγους στενούς συγγενείς και φίλους. Ο Aλέν διαγνώστηκε με γλοιοβλάστωμα σε τελικό στάδιο τον Σεπτέμβριο του 2019, μια επιθετική μορφή καρκίνου του εγκεφάλου.

«Δεν πρόκειται να είμαι εδώ για πάντα, αλλά θέλω πραγματικά να αφήσω τον Πολ με καλές αναμνήσεις», δήλωσε στη βρετανική Mirror. Ο 50χρονος άνδρας είπε ότι πήρε την απόφαση να πάει στην Ελβετία λόγω των «απρόβλεπτων και απροσδιόριστων» συμπτωμάτων που συνοδεύουν τη μορφή του καρκίνου του.

«Το να χάσεις την αξιοπρέπειά σου ως άνθρωπος δεν είναι κάτι που θέλω να το περάσω», είπε. Ο Πολ είπε ότι ανέβαλαν τον γάμο τους για χρόνια, αλλά τελικά αποφάσισαν να προχωρήσουν, καθώς ήθελαν να παντρευτούν πριν πεθάνει ο Aλέν.

Οπως αναφέρει το βρετανικό ΜΜΕ, η ευθανασία (ή υποβοηθούμενη αυτοκτονία) πλέον έχει γίνει πολύ δύσκολη λόγω της πανδημίας. Ο Αλέν μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ασθενείς με ασθένεια σε τελικό στάδιο. Η διαδικασία είναι νόμιμη στην Ελβετία, με ανθρώπους να ταξιδεύουν εκεί από όλο τον κόσμο προκειμένου να τερματίσουν την ζωή τους υπό τους δικούς τους όρους.

Αυτό που δυσχεραίνει την κατάσταση είναι τα ελάχιστα αεροπορικά ταξίδια που γίνονται πλέον, κάτι που σημαίνει ότι η πρόσβαση στην αρμόδια κλινική Dignitas δεν είναι εύκολη. Ως εκ τούτου, ο 50χρονος θα πρέπει να πληρώσει σχεδόν 30.000 ευρώ από την τσέπη του για να ναυλώσει ένα ιδιωτικό τζετ που θα τον μεταφέρει στην Ελβετία.

«Υπήρξα πολύ τυχερός από πολλές απόψεις και έχω τον πιο υπέροχο σύντροφο και οικογένεια. Απλώς, δε θέλω να περάσω από δυνητικά πολύ δυσάρεστες παρενέργειες και ο σύζυγός μου και η οικογένειά μου να πρέπει να το παρακολουθήσουν όλο αυτό», κατέληξε με νόημα ο Αλέν.

via

Όλη η επικαιρότητα