Ηλεία

«Ένα ακόμα μεγάλο έργο της δημοτικής θητείας Χριστοδουλόπουλου γινεται πράξη»

(Δελτίο τύπου)
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη μας χαρά, είδαμε ένα ακόμα έργο που προτάθηκε και ωρίμασε από τη δημοτική θητεία του κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, να ανακοινώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για το έργο των τουριστικών υποδομών στη λίμνη του φράγματος Πηνειού, την οποία τον Οκτώβριο του 2018 καταθέσαμε ως πρόταση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG – Άξονας Βιοποικιλότητας. Η τότε πρότασή μας υπό τον τίτλο: «Συμπλήρωση τουριστικών υποδομών στη λίμνη Πηνειού για την προώθηση της βιοποικιλότητας», συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000€ γίνεται επιτέλους πράξη, με ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 661.900€, το οποίο ήδη υπεγράφη με τον ανάδοχο.

Το σημαντικό έργο, που αποτέλεσε βασική διεκδίκηση της παράταξής μας κατά τη δημοτική μας θητεία, εντάσσει την περιοχή της λίμνης του φράγματος Πηνειού που είναι χαρακτηρισμένη ως υγρότοπος από το Ελληνικό Κέντρο Υγροτόπων, σε φάση ανάπτυξης, ενώ μέσω των εργασιών που υπεγράφησαν θα αποπερατωθούν και θα αξιοποιηθούν οι υφιστάμενες υποδομές του εν λόγω εγκαταλειμμένου τουριστικού περιπτέρου, αλλά και η δημιουργία παρατηρητηρίου οικοτόπων και ενδιαιτημάτων, εκθεσιακού κέντρου και χώρου εκδηλώσεων περιβαλλοντικού – οικοτουριστικού ενδιαφέροντος.

Αυτό που ζητούμε από τον Δήμο Ήλιδας είναι να θέση σε εφαρμογή και τους υπόλοιπους στόχους που είχαμε βάλει για την ανάπτυξη της περιοχής, που είναι η δημιουργία ναυταθλητικών εγκαταστάσεων στη λίμνη και ενός πρότυπου βοτανολογικού μουσείου – πάρκου.

Όλη η επικαιρότητα