Ελλάδα

Ένα πάρκο για τη Σοφία και τη Βασιλική…

Ακούστε το άρθρο

Πριν από περίπου 2,5 χρόνια, αυτά τα δύο πανέμορφα, γεμάτα ζωή πλάσματα βρέθηκαν στο πιο λάθος μέρος την πιο λάθος στιγμή, κι έγιναν αιτία ένας αδελφικός φίλος του μπαμπά τους να ξεκινήσει έναν μεγάλο αγώνα για τον πιο λάθος λόγο.

Η Σοφία και η Βασιλική, τα δύο κοριτσάκια που «χάθηκαν» στο Μάτι λάτρευαν να κάνουν διακοπές με τους γονείς τους στο Μαυρολιθάρι κι ο Άγγελος Κοντοθάνος έβαλε σκοπό της ζωής του, να φτιάξει ένα πάρκο αναψυχής στη μνήμη τους στο καταπράσινο αυτό χωριό της Φωκίδας. Με πολλή προσωπική δουλειά και τη βοήθεια δεκάδων ανθρώπων, έχει κάνει τα περισσότερα βήματα αλλά χρειάζεται τη συνδρομή όλων μας για τα πιο καθοριστικά. Τα τελευταία.

Διαλέξτε εδώ: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2808627919354398&id=100006216518568 κάποιο ή κάποια δωράκια για αγαπημένα σας πρόσωπα, γίνετε μέρος της Ιστορίας και συμβάλλετε με τον τρόπο σας στη δημιουργία του πάρκου της Σοφίας και της Βασιλικής. Ο σκοπός είναι ιερός…

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει απλά να βοηθήσει οικονομικά , στο ποσό που θα καταθέσει θα πρέπει αναφέρει στην αιτιολογία την λέξη: Πάρκο

Λίγα λόγια για το εγχείρημα

Η ιστορία των δίδυμων κοριτσιών που χάθηκαν στην φονική πυρκαγιά του 2018 στο Μάτι Αττικής, μαζί με τους πιο ηρωικούς παππούδες στον κόσμο μπορεί να είναι γνωστή, παραμένει, όμως, συγκλονιστική όσες φορές και αν την έχει επεξεργαστεί ανθρώπινος νους. Η οικογένεια Φιλιππόπουλου έχασε μέσα σε ένα απόγευμα ό,τι πολυτιμότερο είχε. Τα δύο αγγελούδια της, Σοφία και Βασιλική.

Για τον δε πατέρα, Γιάννη, το χτύπημα ήταν τετραπλό καθώς έχασε και τους γονείς του, Φίλιππο και Σοφία.

Από την πρώτη στιγμή που έμαθαν ότι τα κορίτσια αγνοούνταν, φίλοι της οικογένειας βρέθηκαν δίπλα τους. Και παραμένουν μέχρι και σήμερα γνωρίζοντας ότι η συντροφιά τους αποτελεί βάλσαμο και τον μοναδικό τρόπο οι δύο γονείς να μπορέσουν να επανέλθουν -στο μέτρο του δυνατού- σε μια φυσιολογική καθημερινότητα.

Η ζωή, καλώς ή κακώς, συνεχίζεται και όπως κυνικά, αλλά απολύτως ρεαλιστικά είχε αναφέρει στο Marathon Press , ο αδελφικός φίλος του πατέρα Φιλιππόπουλου, Άγγελος Κοντοθάνος «έχουμε μάθει όλοι να ζούμε με αυτή την απώλεια. Οφείλουμε να βγάλουμε κάτι θετικό μέσα από την τραγωδία κι αυτός είναι ο λόγος που σε συνεννόηση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Μαυρολιθαριτών ξεκινήσαμε μια προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουμε έναν χώρο που θα έχει διττό χαρακτήρα. Θα αποτελεί φόρο τιμής στη Σοφία και τη Βασιλική και παράλληλα θα δίνει την ευκαιρία σε παιδιά και γονείς να διασκεδάζουν σε ένα ασφαλές πάρκο μέσα στη φύση».

Το Μαυρολιθάρι

Από μικρά παιδιά, ο μπαμπάς Γιάννης και ο κολλητός του φίλος Άγγελος, έπαιρναν στην πλάτη από ένα σακίδιο και ανέβαιναν στο χωριό του δεύτερου, στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας. Πρόκειται για έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς στη χώρα που στέκει υπερήφανος στις πλαγιές της Οίτης, σε υψόμετρο 1.140 μέτρων.

Ο Γιάννης αγάπησε τόσο το Μαυρολιθάρι που μεγαλώνοντας το επισκεπτόταν με τη σύζυγό του Γεωργία. Κι αργότερα, όταν έφεραν στη ζωή τη Σοφία και τη Βασιλική ανέβαιναν όλοι μαζί και το διασκέδαζαν με την ψυχή τους, μαζί και με τους παππούδες που επίσης το λάτρεψαν. Το Μαυρολιθάρι έγινε το στέκι τους, καλοκαίρια, χειμώνες, Πάσχα και Χριστούγεννα. Κι εκεί, στον τόπο του δηλαδή, είναι που επέλεξε ο κολλητός φίλος Άγγελος Κοντοθάνος, να φτιαχτεί ένα πάρκο στη μνήμη των κοριτσιών.

Το πάρκο

Το θεματικό πάρκο κατασκευάζεται στη θέση «Άμπλας» που σφύζει από πράσινο. Όταν ολοκληρωθεί, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα μεγάλο πεντάγωνο ξύλινο κιόσκι με τραπεζάκια περιμετρικά, παγκάκια, ψησταριά για μπάρμπεκιου, αιώρες, φωλιές και ταΐστρες για πουλιά, εκπαιδευτικό παιχνίδι τρίλιζα σε ξύλινη βάση που θα τοποθετηθεί κάθετα στο έδαφος, μεταλλικά γεφυράκια, μια τεχνητή λίμνη και καταρράκτες συνεχούς ροής.

*Να σημειωθεί ότι το patrisnews.com για την εγκυρότητα καθώς και για την έγκριση της δημοσίευσης, ήλθε σε επαφή με τον κ. Άγγελο Κοντοθάνο, τον οποίο και ευχαριστεί θερμά για όλα.

Όλη η επικαιρότητα