Χωρίς κατηγορία

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας: Ζητά μέτρα προφύλαξης από τον covid-19

Ακούστε το άρθρο

Βλέπουμε πως συνεχώς αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικούς, ειδικά μέσα στον Αύγουστο έως και σήμερα εντοπίστηκαν διάφορα κρούσματα σε αστυνομικούς που υπηρετούν διαφορετικές υπηρεσίες, ενώ αναμένεται επανάληψη από την υγειονομική υπηρεσία για κάποια αποτελέσματα από τα τεστ που έχουν γίνει από μονάδες του ΕΟΔΥ σε κρατούμενους της ΔΑ Ηλείας προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για επιβεβαιωμένο και όχι ύποπτο κρούσμα. Για τους λόγους αυτούς η Ένωσή μας απέστειλε επιστολή στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ που αφορά την λήψη μέτρων για την προφύλαξη του προσωπικού από τον covid- 19» κοινοποιώντας την στη ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και στην ΠΟΑΣΥ.

«Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον για να υπάρξει συνέχεια στη λειτουργία της Ελληνικής αστυνομίας οι αστυνομικοί να μην μπουν στην διαδικασία να αλλάξουν ρόλους σε νοσηλευτές και η αστυνομία να μην γίνει θεραπευτήριο. Ζητάμε άμεσα να υπάρξουν μέτρα ασφαλείας για τη μη εξάπλωση της νόσου σε όλες τις αστυνομικές μονάδες ,στις δομές, στα οχήματα και κυρίως στον χώρο των κρατητηρίων.

Επίσης, να περιοριστεί η προσέλευση του κοινού όπως έχει γίνει και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και οι αστυνομικοί να περιοριστούν στον έλεγχο της βαριάς και απρόοπτης εγκληματικότητας. Να υπάρξει συχνότητα απολυμάνσεων σε κτήρια και οχήματα της υπηρεσίας.

Οι κρατούμενοι που συλλαμβάνονται στα πλαίσια του αυτοφώρου και θα παραμένουν στην Αστυνομική Διεύθυνση μετά την μεταγωγή τους στα δικαστήρια να υποβάλλονται άμεσα σε τεστ ανίχνευσης της νόσου ,επίσης όλοι οι αστυνομικοί να εφοδιαστούν με υγειονομικό υλικό και ιδιαίτερα οι αστυνομικοί που θα έρχονται σε συχνή επαφή στα κρατητήρια να έχουν πλήρη υγειονομικό εξοπλισμό που θα τους καλύπτει σχετικά με την μετάδοση από τους ύποπτους φορείς (ολόσωμες φόρμες)».

Οι οδηγίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής από την υπηρεσία μας κινούνται στο πλαίσιο των ύποπτων προορισμών και στην τακτική της απομόνωσης, ενώ οι εξετάσεις στο προσωπικό της ΕΛΑΣ που θα διασφαλίζουν περαιτέρω την προστασία του ενός και των πολλών είναι ανύπαρκτες.

Δυστυχώς οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν το άγνωστο και αυτό είναι ύψιστη αιτία κινδύνου. Δυστυχώς κατά την αρχική περίοδο του πρώτου κύματος των κρουσμάτων του Covid-19 (κορωνοϊού) στην χώρα μας και ενώ υπήρξε πολύμηνη έλλειψη υγιεινής και ασφάλειας από την απουσία της υπηρεσίας καθαριότητας σε αστυνομικά τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, οι αστυνομικοί κατάφεραν υπερβάλλοντας εαυτόν να ξεπεράσουν τις αντίξοες συνθήκες εργασίας καταβάλλοντας και χρήματα, είτε από την τσέπη τους είτε δια μέσου του σωματείου μας,αλλά ξεπερνώντας και την κούραση, καθώς υπήρξε ανάκληση των αδειών για να κρατήσουν υψηλά τη δημόσια τάξη και ασφάλεια στη χώρα, θέτοντας τον εαυτό τους ως ασπίδα προστασίας απέναντι στους πολίτες της χώρας μας, ενώ την ίδια στιγμή έδιναν μάχη στα νησιά και στα σύνορα της πατρίδας μας υπερασπιζόμενοι την εθνική μας κυριαρχία.

Δυστυχώς η πολιτεία μέχρι και σήμερα δεν έχει ανταμείψει τους Έλληνες αστυνομικούς και ο Έλληνας αστυνομικός δεν έχει δικαιωθεί, αλλά ελπίζουμε και πιστεύουμε στα όσα είπε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Σήμερα καλούμαστε ξανά να κάνουμε το ίδιο. Ως Έλληνες αστυνομικοί δεν υπεκφεύγουμε των ευθυνών μας, είμαστε ταγμένοι να διαφυλάξουμε το σύνταγμα της χώρας και θα τιμήσουμε τον όρκο που δώσαμε στην πατρίδα μας ,όμως ζητάμε την δίκαια αντιμετώπιση που πρέπει να έχει ο αστυνομικός υπάλληλος από την πολιτεία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΩΝΤΟΣ

Όλη η επικαιρότητα