Categories: Ηλεία

Έργα ανάπλασης σε Βαρθολομιό και Παλαιοχώρι, προϋπολογισμού 611.000 €

Share

Ο Δήμος ξεκινάει την υλοποίηση έργων που θα συμβάλλουν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των περιοχών της ΔΚ Βαρθολομιού και της ΤΚ Παλαιοχωρίου καθώς και να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, να βελτιώσει την προσβασιμότητα, να εξασφαλίσει υψηλή αισθητική στάθμη περιβάλλοντος στους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους.

Ο Δήμος στις 24-09-2018 προχώρησε σε υπογραφή Σύμβασης δύο σημαντικών έργων που αφορούν την <<ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΘΙΝΩΝ & ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ>> και <<ΑΝΑΠΛΑΣΗ Τ.Κ. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ>> στο ΕΣΠΑ 2014-2020 της  πράξης «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ & ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ» Προϋπολογισμού 611.000,00ΕΥΡΩμε κωδικό ΟΠΣ 5010528 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020, ΣΑΕΠ0011 με ΚΩΔ. ΠΡΑΞΗΣ Σ.Α (ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΝΑΡΙΘΜΟΥ) 2018ΕΠ00110002 και ξεκινούν άμεσα οι προβλεπόμενες εργασίες στα ανωτέρω έργα.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ

Το έργο αφορά την ανάπλαση της πλατείας στην συμβολή των οδών Θινών Αρχαίας Ήλιδας του Βαρθολομιού. Οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας θα έχουν ως στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του αστικού χώρου της περιοχής.

Η έκταση της πλατείας είναι 740μ περίπου και μαζί με την πλατεία προτείνεται πλακόστρωση της οδού -αδιάνοικτη ως σήμερα- στο πρόσωπο της ιδιοκτησίας του Δήμου Πηνειου . Για την αναπλαση της πλατειας προβλέπονται χώροι πρασίνου – παρτερια με διαδρομές πλάτους 2,00μ από κυβόλιθους και παγκακια για την ξεκούραση των κατοίκων.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ Τ.Κ. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

Το έργο αφορά στην ανάπλαση υφιστάμενων πεζοδρομίων του κεντρικού τμήματος του οικισμού Παλαιοχωρίου καθώς και της δημοτικής οδού έμπροσθεν του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, με πρόβλεψη σύνδεσης μελλοντικής ανάπλασης και των υπολοίπων πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων του οικισμού. Οι εργασίες ανάπλασης θα έχουν ως στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του οικισμού στο σύνολό του.

Οι επεμβάσεις στα πεζοδρομία αφορούν στην κεντρική οδό που διέρχεται τον οικισμό μήκους 370μ (εντός των ορίων του οικισμού) και στο εσωτερικό δίκτυο με συνολικό μήκος 380μ. περίπου. Με την υλοποίηση της πράξης οι υπό μελέτη περιοχές θα μετατραπούν σε ευχάριστους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου και στη δημιουργία βιώσιμων, ποιοτικά αναβαθμισμένων χώρων με ποικιλία χρήσεων.

Πέραν της αισθητικής αναβάθμισης και βελτίωσης, η πρόταση στοχεύει στην κυκλοφοριακή εξυπηρέτηση των κατοίκων, στην κατά το δυνατόν απομάκρυνση του αυτοκινήτου και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ  ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ