Categories: Ελλάδα

Έρχονται αλλαγές στα μέτρα για την πανδημία – Πότε αναμένεται να καταργηθούν τα SMS

Share

Το μείγμα των μέτρων που πλέον δεν αποδίδει, έχει εξαντλήσει την αποτελεσματικότητά του και τείνει να αναθεωρηθεί με πρόθεση της κυβέρνησης, θα συζητηθεί στην αυριανή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, καθώς στο επίκεντρο θα τεθεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η άρση απαγόρευσης στις διαδημοτικές αποφάσεις υπό το φίλτρο των αναθεωρημένων επιδημιολογικών δεδομένων.

Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι δεν προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις των ειδικών, ωστόσο κοινή συνισταμένη και των δύο πλευρών είναι η μετατόπιση των δραστηριοτήτων σε φυσικούς χώρους, προκειμένου να διαχέεται ο κόσμος σε δραστηριότητες και να «σπάσει» η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού.

Παρότι -όπως όλα δείχνουν- θα υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει και για τη χρήση των SMS στο 13033 και αυτό γιατί το εν λόγω μέτρο μετράει πλέον ένα χρόνο χρήσης του, καθώς για την δικαιολογημένη έξοδο των πολιτών από το σπίτι τους απαιτείται η αποστολή μηνύματος ή η συμπλήρωση σχετικού εντύπου.

Πότε αναμένεται να καταργηθούν τα SMS

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στο Μαξίμου έχει συζητηθεί η επικείμενη κατάργηση του μέτρου, καθώς συγκρατεί μεν ως ένα βαθμό τους πολίτες, ωστόσο έχει επιφέρει κόπωση που πολλές φορές οδηγεί σε καταστρατήγηση των μέτρων.

Αξίζει δε να επισημανθεί ότι από την αρχή του lockdown έχουν σταλεί στην Ελλάδα 775 εκατομμύρια SMS, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, χωρίς ωστόσο να υπολογίζονται τα έντυπα μετακίνησης για τα οποία δεν υπάρχει τρόπος καταγραφής. Όπως όλα δείχνουν το άνοιγμα της εστίασης που επιχειρείται να γίνει πριν από το Πάσχα (2 Μαΐου) θα σημάνει και κατάργηση στη χρήση του SMS, καθώς με το ολικό άνοιγμα της αγοράς, δεν θα έχει λόγω ύπαρξης.

Ζητούμενο η βραδινή απαγόρευση

Αίνιγμα παραμένει τι θα γίνει και με την βραδινή απαγόρευση, δεδομένου ότι κάθε μέρα από τις 21:00, πλην εξαιρέσεων δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία στους δρόμους, αλλά και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Το σίγουρο είναι ότι με το άνοιγμα της εστίασης το εν λόγω μέτρο θα μπει ξανά στο μικροσκόπιο των ειδικών, ωστόσο -όπως όλα δείχνουν- η άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων εκτός νομού θα καθυστερήσουν.

Πηγή: newsbeast