Ελλάδα

Έσκαψαν για να βρουν θησαυρό και βρήκαν… μια δραχμή! Τους έπιασε η αστυνομία

Ακούστε το άρθρο

Μόλις μια… δραχμή ήταν ο θησαυρός για επίδοξους «Ιντιάνα Τζόουνς», που συνελήφθησαν στη Λαμία παραμονή Χριστουγέννων για λαθρανασκαφή.

Και συνελήφθησαν και θησαυρό δεν βρήκαν…

Δύο επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» έκαναν λαθρανασκαφή στη Φθιώτιδα παραμονή Χριστουγέννων και συνελήφθησαν, ωστόσο, αντί για τις κρυμμένες λίρες που ονειρεύονταν, βρήκαν ένα κέρμα της μιας… δραχμής, δύο τμήματα και έναν οξειδωμένο κρίκο αλυσίδας και δύο τμήματα πιθανόν από βλήμα πυροβόλου όπλου!

Οι δύο Έλληνες ηλικίας 54 και 40 χρόνων εντοπίστηκαν, ενώ επέβαιναν στο αυτοκίνητο του ενός σε μια αγροτική περιοχή κοντά στην εκκλησία του Αγίου Ταξιάρχη Κομποτάδων, από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας, οι οποίοι είχαν πληροφορίες ότι διεξάγουν λαθρανασκαφές και ακινητοποιήθηκαν.

Στο όχημα βρέθηκαν τέσσερις ανιχνευτές μετάλλων, φτυάρι, κασμάς, σκεπάρνι, καλέμι και άλλα σκαπτικά εργαλεία και ένα σακίδιο πλάτης που περιείχε ένα πολυεργαλείο, ένα πριόνι, δυο φακοί κεφαλής και τρεις χειρός, μπαταρίες φακών, ένας φορτιστής μπαταριών και γάντια εργασίας.

Επιπλέον, στην κατοχή του ενός κατασχέθηκαν τα ευρήματα της παράνομης ανασκαφής που είχαν κάνει λίγο νωρίτερα. Οι «κυνηγοί» θησαυρών συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων με την οποία οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

via

Όλη η επικαιρότητα