Αθλητισμός

Έτοιμη για κούπα η Σάκκαρη!

Η Μαρία Σάκκαρη έχει σήμερα την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον δεύτερο και μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα της!
Ακούστε το άρθρο

Η Μαρία Σάκκαρη έχει σήμερα (15.30-Cosmote Sport 9) την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον δεύτερο και μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα της!

Μετά από εννέα σερί χαμένους ημιτελικούς (!) από τον Μάιο του 2019 (όταν κατέκτησε τον τίτλο στο Ραμπάτ), η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έσπασε την «κατάρα» και θα αγωνιστεί στον τελικό της Οστράβα (WTA 500) έχοντας πολύ καλές πιθανότητες να σηκώσει το τρόπαιο!

Αυτό δεν σημαίνει ότι η αντίπαλός της, η Ανέτ Κονταβέιτ (Νο.30), είναι εύκολο εμπόδιο. Απεναντίας… Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι για να φτάσει ως τον τελικό, η 25χρονη Εσθονή απέκλεισε back to back Μπελίντα Μπέντσιτς και Πέτρα Κβίτοβα. Τις δύο τενίστριες, δηλαδή, που η Μαρία ήθελε εκτός, για να μπει από τη Δευτέρα στο Top 10!

Tης έκανε, λοιπόν, το χατίρι η φίλη της και μένει να δούμε τώρα ποια… δεν θα φερθεί και τόσο φιλικά στον τελικό! Οι δυο τους γνωρίζονται πολύ καλά όχι μόνο εκτός court, αλλά και εντός καθώς έχουν ήδη προλάβει να αναμετρηθούν δέκα φορές!

Η Μαρία προηγείται στις νίκες με 6-4, έχοντας πάρει δύο από τις τρεις φετινές συναντήσεις τους: στη Μαδρίτη και το Τόκιο. Η Κονταβέιτ, από την πλευρά της, επικράτησε στο Grampians Trophy στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ό,τι και να γίνει στο σημερινό ματς, πάντως, η Μαρία έχει ήδη γράψει ιστορία, αφού από αύριο θα είναι το νέο μέλος του Top 10. Αν, μάλιστα, καταφέρει να κερδίσει στον τελικό, τότε θα προσπεράσει την Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα και θα ανεβεί στο Νο.9 του κόσμου!

Ο Στέφανος στο Νο.3, η Μαρία (τουλάχιστον) στο Νο.10 και το ελληνικό τένις ζει πολύ μεγάλες στιγμές!

Πηγή: grandsport

Όλη η επικαιρότητα