WEB tv Ηλεία

Έφτασαν τα εμβόλια στα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας – «Με τον εμβολιασμό βάζουμε φρένο στον ιό»

Ακούστε το άρθρο

Μία μέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Πέμπτης, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τον COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου.

Ο πρώτος που εμβολιάστηκε ήταν ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κος Χρήστος Χριστόπουλος, ενώ ακολούθησαν και αρκετοί ακόμη υγειονομικοί, κυρίως γιατροί και νοσηλευτές, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα εμβολιαστεί όλο το προσωπικό του νοσηλευτικού Ιδρύματος, προκειμένου να … υψωθεί ένα τοίχος που θα αποτρέψει την εξάπλωση αυτού του ύπουλου για την ανθρώπινη ζωή ιού.

Μην ξεχνάμε ότι οι υγειονομικοί, καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, καθημερινά αντιμετωπίζουν αυτόν τον ιό και πρέπει να είναι προστατευμένοι και για να μην αρρωστήσουν αυτοί, αλλά και για να μην μεταδώσουν τον ιό στους ασθενείς που εξυπηρετούν, αλλά και στις οικογένειές τους, όπως και στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Να τονιστεί ότι τα εμβόλια έφτασαν, με την συνοδεία αστυνομικής δύναμης, στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου περίπου στις 1:30 το μεσημέρι, αφού πρώτα είχε μεταφερθεί μία παρτίδα στο Γενικό Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ενώ κατόπιν εφοδιάστηκε και το νοσοκομείο Κρεστένων.

Συνολικά την Πέμπτη εμβολιάστηκαν 62 υγειονομικοί στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, ενώ συνολικά θα εμβολιαστούν 377.

Χρήστος Χριστόπουλος: «Είναι απαραίτητο το εμβόλιο να γίνει σε όλο τον πληθυσμό»

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλείας κος Χρήστος Χριστόπουλος στις δηλώσεις του, τόνισε πως πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, προκειμένου να τελειώσει σύντομα αυτός ο εφιάλτης.

«Όπως είναι γνωστό οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν σήμερα, μόλις έφτασαν τα εμβόλια, θα συνεχιστούν δε κατά τον ίδιο ρυθμό μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός σε αυτούς που έχουν ζητήσει να εμβολιαστούν. Πιστεύω ότι στη διαδρομή θα υπάρχουν και άλλοι ακόμη που θα ζητήσουν και αυτοί να εμβολιαστούν, για να μπορέσουμε έτσι να διώξουμε την Πανδημία. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο το εμβόλιο να γίνει σε όλο τον πληθυσμό και όλοι πρέπει να το σκεφτούν. Ήδη εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, δεν φαίνεται να υπάρχουν παρενέργειες σοβαρές, για αυτό προτρέπω όλους να εμβολιαστούν κατά του κορωνοιού».

Εμβολιάστηκε η διευθύντρια της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου κυρία Αναστασία Βασιλείου

Αναστασία Βασιλείου: «Δεν θα πρέπει να υπάρχει άγχος και φόβος για το εμβόλιο»

Η κα Αναστασία Βασιλείου διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας και διευθύντρια της μονάδας εντατικής θεραπείας ανέφερε πως με τον εμβολιασμό θα αποδυναμωθεί ο ιός, που θα είναι αρκετό καιρό ακόμη στην ζωή μας.

«Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα πρότεινα να κάνουν το εμβόλιο. Γιατί από ότι φαίνεται η Πανδημία δεν θα μας αφήσει σύντομα. Τουλάχιστον από ότι λένε οι ειδικοί αυτό φαίνεται. Για αυτό είναι σωστό να γίνει ο εμβολιασμός απ’ όλους. Υπάρχουν σίγουρα και αυτοί που έχουν αντίρρηση στο να κάνουν το εμβόλιο, αλλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι που πρέπει να το κάνουν, δεν θα πρέπει να έχουν κάποιο άγχος και φόβο. Σωστό είναι όλοι μας να εμβολιαστούμε.  Ιδίως εμείς οι υγειονομικοί λόγω της θέσης που έχουμε πρέπει να το κάνουμε οπωσδήποτε».

Γεωργία Αντωνοπούλου: «Προτρέπουμε τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο»

Επίσης η κα Γεωργία Αντωνοπούλου προϊσταμένη διεύθυνσης νοσηλευτικής υπηρεσίας στάθηκε και αυτή στην ανάγκη να εμβολιαστούν όχι μόνο οι υγειονομικοί, αλλά όλος ο πληθυσμός, προκειμένου σύντομα να μην υπάρχει φόβος για την εξάπλωση του κορωνοιού.

«Προτρέπουμε φυσικά τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο και με την απόφασή μας σήμερα να εμβολιαστούμε, προφυλάσσουμε τόσο τον εαυτό μας, όσο και το κοινωνικό σύνολο. Και φυσικά όσο περισσότερος κόσμος εμβολιαστεί, τόσο θα περιοριστεί η διασπορά του ιού και έτσι θα αντιμετωπίσουμε πιο εύκολα την Πανδημία του COVID 19. Πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερη συμμετοχή στον εμβολιασμό, ιδίως από μας τους υγειονομικούς, που είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας».

Σταματία Σταμάτη: «Με τον εμβολιασμό θα προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας και το κοινωνικό σύνολο»

Τέλος η κα Σταματία Σταμάτη προϊσταμένη της μονάδας εντατικής ΜΕΘ ζήτησε και αυτή απ’ όλους να εμβολιαστούν για το κοινό καλό.

«Προτρέπω όλους να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοιού, αφού έτσι θα προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας και το κοινωνικό σύνολο και θα δώσουμε το κοινωνικό παράδειγμα σε όλους ότι το εμβόλιο είναι ακίνδυνο και πρέπει όλοι να εμβολιαστούν».

Στην Αμαλιάδα παρέλαβαν τα εμβόλια

Το πρωί της Παρασκευής, ξεκινούν οι εμβολιασμοί και στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας. Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας παρέλαβε το μεσημέρι της Πέμπτης συνολικά 23 αμπούλες, η κάθε μια εκ των οποίων αντιστοιχεί σε 5 δόσεις,  για 115 εμβολιασμούς, όσο είναι και ο αριθμός εργαζομένων  που έχει δηλωθεί σε πρώτη φάση για να κάνει το εμβόλιο. Η παραλαβή των εμβολίων έγινε περίπου στις 12 το μεσημέρι, τα οποία έφτασαν με φορτηγό – ψυγείο, συνοδεία περιπολικών.

Εδώ και αρκετές μέρες έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, με τον ανάλογο εξοπλισμό το εμβολιαστικό κέντρο για να υποδεχτεί το προσωπικό του νοσοκομείου σε πρώτη φάση και το επόμενο διάστημα τους πολίτες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί και στο νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κρεστένων

Ξεκινούν το πρωί της Παρασκευής οι εμβολιασμοί και στο νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κρεστένων, με τον Αναπληρωτή διοικητή κ. Ιωάννη Χουζούρη να είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί, περίπου στις 9:00 πρωί, ενώ θα ακολουθήσει και το υπόλοιπο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Την Πέμπτη κατέφθασαν τα πρώτα εμβόλια για τον εμβολιασμό των υγειονομικών στην Κρέστενα και συγκεκριμένα 22 που είναι και η πρώτη δόση.

Όλη η επικαιρότητα