Ηλεία

«Έφυγε» η φιλόλογος Ελένη Μαντά -Θρήνος στην εκπαιδευτική κοινότητα της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη απώλεια για την εκπαιδευτική κοινότητα της Ηλείας- «Έφυγε» η φιλόλογος Ελένη Μαντά

Φτωχότερη είναι  η εκπαιδευτική κοινότητα του Πύργου και της Ηλείας, μετά και την απώλεια της εκπαιδευτικού Ελένης Μαντά που έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 61 ετών και μετά από 10 χρόνια αξιοπρεπούς αγώνα. Η Ελένη Μαντά εργαζόταν ως φιλόλογος στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και ήταν μία εξαίρετη εκπαιδευτικός που διακρίθηκε για το ήθος της, την αγάπη της για τα παιδιά και τη συνέπεια της στους αγώνες για ένα καλύτερο σχολείο. Ήταν ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος, τόσο για τους συναδέλφους της, όσο και για τους μαθητές της, οι οποίοι ήταν εχθές βαθιά συντετριμμένοι από το άκουσμα της απώλειάς της.

Η Ελένη Μαντά υπηρέτησε στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου για πάνω από 20 χρόνια. Ήταν δε ιδιαίτερα δραστήρια με τη συμμετοχή της στο σύλλογο φιλολόγων Πύργου – Ολυμπίας, στον οποίο ήταν εξέχων μέλος.

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΕΛΜΕ Ηλείας

Για τη μεγάλη αυτή απώλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού, η ΕΛΜΕ Ηλείας εξέδωσε συλλυπητήριο μήνυμα στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Η ΕΛΜΕ Ηλείας και η εκπαιδευτική κοινότητα εκφράζουν τη θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια στους συγγενείς της αγαπητής συναδέλφου Ελένης Μαντά που, μετά από δέκα χρόνια αξιοπρεπούς αγώνα, έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Η Ελένη Μαντά, που εργαζόταν ως φιλόλογος στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, διακρίθηκε ως εξαίρετη εκπαιδευτικός για το ήθος της, την αγάπη της για τα παιδιά και τη συνέπειά της στους αγώνες για ένα καλύτερο σχολείο.
Καλό της ταξίδι!».

*** Η κηδεία της Ελένης Μαντά έγινε, σήμερα Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, στις 16.00 εκ του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πύργου.

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου-Ολυμπίας : Συλλυπητήριο Ψήφισμα του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου και Ολυμπίας για τον θάνατο της Ελένης Μαντά

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου Πύργου-Ολυμπίας, με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της αγαπητής συναδέλφου Ελένης Μαντά, η οποία, μετά από πολυετή αγώνα, έχασε τη μάχη για τη ζωή.  Η Ελένη, μάχιμη καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Πύργου, ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου και επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μας.   Διακρινόταν πάντα για το ήθος, την ακεραιότητα του χαρακτήρα της και την αγάπη της για το επάγγελμά της και τους μαθητές της. Αγωνιούσε και νοιαζόταν για τα προβλήματα του κλάδου μας, των οποίων την επίλυση διεκδικούσε δυναμικά και με συνέπεια. Η προσφορά της στην προαγωγή και μετάδοση των φιλολογικών γραμμάτων και των ανθρωπιστικών αξιών ήταν αδιάλειπτη.  Ως ελάχιστο δείγμα τιμής στη συνάδελφο, εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους της και τους ευχόμαστε δύναμη ψυχής.

Για το Δ. Σ

Η Πρόεδρος                                                       Η Γραμματέας

Γιολάντα Αποστολοπούλου                         Μαίρη Μαραγκού

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Γιώργου Φωτεινόπουλου

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια της εκλεκτής συναδέλφου Ελένης Μαντά. Υπήρξε υπόδειγμα ανθρώπου, εκπαιδευτικού και συναδέλφου και στεκόταν πάντα στο πλευρό των μαθητών της με χαμόγελο και αγάπη.

Καλό ταξίδι!

Ο Διευθυντής Δ.Δ.Ε Ηλείας

Φωτεινόπουλος Γεώργιος

Η εφημερίδα «Πατρίς» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήριά προς την οικογένεια της εξαίρετης εκπαιδευτικού.

Όλη η επικαιρότητα