Ελλάδα Ιστορικά

Έχει ξαναγίνει εισβολή οχήματος στη Βουλή: 25 χρόνια πριν ένα λεωφορείο μπούκαρε στο προαύλιο

Ακούστε το άρθρο

Ήταν ξημερώματα της 15ης Δεκεμβρίου του 1993 όταν ένα λεωφορείο εισέβαλε στο προαύλιο της Βουλής. Η ιστορία επαναλαμβάνεται 25 χρόνια αργότερα. Η διαφορά ανάμεσα στα δυο περιστατικά είναι ότι ο πρώτος εισβολέας ήταν οδηγός λεωφορείου των λεγόμενων ΣΕΠ και διαμαρτυρόταν για την απόφαση να επανακρατικοποιηθούν τα αστικά λεωφορεία. Στην δεύτερη περίπτωση ο οδηγός ήταν μεθυσμένος.

Το περιστατικό θυμήθηκε με ανάρτησή του στο facebook και πλήρες ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος Λευτέρης Γαλανός. 

Όπως γράφει: «Εισβολή οχήματος στη Βουλή έχει ξαναγίνει. Πριν από 25χρόνια! Ήταν 15 Δεκεμβρίου 1993. Ξημερώματα εκείνης της ημέρας ένας ΣΕΠίτης «μπουκάρει» με το λεωφορείο του στο προαύλιο χώρο της Βουλής που τότε λειτουργούσε ως υπαίθριο πάρκινγκ αυτοκινήτων και το «καρφώνει» στα σκαλιά της εισόδου πάνω από τα λουλουδάδικα. Απειλεί να βάλει φωτιά και να το τινάξει στον αέρα διαμαρτυρόμενος για το πρώτο νομοσχέδιο που είχε φέρει η κυβέρνηση Παπανδρέου στη Βουλή μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου για την επανακρατικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών – που είχε ιδιωτικοποιήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το «θρίλερ» εκείνο που κράτησε αρκετές ώρες έληξε όταν άνδρες των ειδικών δυνάμεων τον έπεισαν ν ανοίξει το παράθυρο του οδηγού και αφού του έπιασαν κουβέντα για αρκετή ώρα, λίγο μετά τις 11 το πρωί με μία αστραπιαία κίνηση τον αιφνιδίασαν βγάζοντας τον κυριολεκτικά από το παράθυρο τραβώντας τον από τα μαλλιά.

Η υπόθεση όπως αποτυπώνεται στους τίτλους των εφημερίδων είχε πολιτικές διαστάσεις.  Μερικοί τίτλοι από τα ρεπορτάζ την επόμενη μέρα:
«Από πού μπάζει η… Βουλή» – Ελευθεροτυπία 
«Τον έβγαλαν από το παράθυρο» – Μεσημβρινή. 
«Απειλούσε να τσιτσιριθεί με βενζίνη ο ιδιοκτήτης λεωφορείου Τσιτσιρούλης» – Αυριανή. 
«Τον άρπαξαν από τα μαλλιά» – Ελεύθερος Τύπος

Τα αποκόμματα είναι από τα ρεπορτάζ των συναδέλφων του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ στις εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ, ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΑΥΡΙΑΝΗ, ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΑΥΓΗ.

Δείτε την ανάρτηση

Πηγή: newsit.gr 

Όλη η επικαιρότητα